Güney Afrika devlet televizyonunda toplu istifa

Güney Afrika devlet televizyonu SABC yönetimi topluca istifa etti. Cumhurbaşkanı Jacop Zuma, kamu yayın kuruluşunun yönetim kurulu başkan yardımcısı F

Güney Afrika devlet televizyonu SABC yönetimi topluca istifa etti. Cumhurbaşkanı Jacop Zuma, kamu yayın kuruluşunun yönetim kurulu başkan yardımcısı Felleng Sekha ve üyelerden Barbara Masekela, David Niddrie ve Makgatho Mello'nın istifalarını kabul etti.

Ana muhalefet partisi Demokratik İttifak, sözcüsü Niekie Van den Berg aracılığıyla yaptığı açıklamada kamu yayıncısı kuruluşun şu anda herhangi bir karar alamayacak pozisyona düşürüldüğünü ve boşalan koltuklara bir an önce yeni kadroların atanması gerektiğini açıkladı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre istifaların arkasında SABC'de baş gösteren mali krizler var. 2009'da hazineden 150 milyon dolar yardım alan televizyonun, bu miktara ek olarak aynı yıl 130 milyon da zarar ettiği söyleniyor.

Üç televizyon kanalı ve radyolarıyla hizmet veren SABC, muhalefet tarafından, iktidar partisinin yayın kuruluşu gibi hizmet vermekle eleştiriliyor.