Ferguson: 'Rooney ayrılmak istiyor'

Manchester United menajeri Alex Ferguson, Wayne Rooney'nin takımdan ayrılmak istediğini açıkladı.

Manchester United menajeri Alex Ferguson, Wayne Rooney'nin takımdan ayrılmak istediğini açıkladı. İngiliz basının günlerdir dile getirdiği Rooney'nin United'dan ayrılmak istediğini dair iddialar, Ferguson tarafından doğrulandı.

Manchester United'ın deneyimli menajeri Ferguson, 24 yaşındaki golcünün takımdan ayrılmak istediğini açıkladı.

Ferguson, "bunu duyan herkes gibi biz de şaşkınız. Manchester United'dan neden ayrılmak istediğini anlayamıyoruz" dedi.  

Bu sezon futbolundan çok hamile eşini fahişelerle aldatmasıyla gündemden düşmeyen Rooney, United'ın Bursaspor ile Old Trafford'da oynayacağı Şampiyonlar Ligi grup maçında ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle forma giymeyecek.

Rooney'i daha 18 yaşındayken 25.6 milyon sterlin ödeyerek Everton'dan transfer eden Ferguson, "kararını değiştirirse onun gibi çok iyi bir oyuncuya kapımız tabii ki açık. Buraya geldiğinden bu yana ona her zaman yardımcı olduk" dedi.

Golcü oyuncu ile Ferguson'nun arasının açık olduğu biliniyor. Ferguson, sakat olduğu için Rooney'e forma vermediğini söylemiş, ancak Rooney gayet iyi durumda olduğunu söyleyerek hocasını yalanlamıştı.

Geçtiğimiz sezon United formasıyla 32 lig maçında 26 gol atarak müthiş bir performans sergileyen Rooney bu sezon altı maçta sadece bir gol attı.

Rooney, yedinci sezonunu geçirdiği Manchester United formasını ilk kez 2004'ün Eylül ayında United'ın Fenerbahçe ile Old Trafford'da karşılaştığı Şampiyonlar Ligi maçında giymiş, İngiliz takımının 6-2 kazandığı maçta hat-trick yapmıştı.