Bakan Özak: Derbi centilmence geçsin

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçın centilmence geçmesini diledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçın centilmence geçmesini diledi.

Pazar günü Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçı öncesinde Cihan Haber Ajansı Muhabiri'ne açıklamalarda bulunan Bakan Özak, iki takım arasında oynanacak derbi maçın çok önemli olduğunu belirterek, "Genel anlamda ülkemizde derbi maçları çok abartılıyor. Sonuçta iki takımda kazanmak ve üç puan almak için sahaya çıkacak. Ligimizde bu yıl oldukça inişli çıkışlı bir grafik var. Üç büyükler umulmadık mağlubiyetler aldılar.'' dedi.

Galatasaray'da yaşanan teknik adam değişikliğine de vurgu yapan Bakan Özak, ''Yine derbi öncesinde Galatasaray'da hoca değişikliği yaşandı. Derbi maçların sonuçlarını önceden kestirmek zor. Ezili rekabetin bence centilmence geçmesi lazım. Bir maçı kazanarak şampiyon olmuyor, sadece moral buluyorsunuz. Ama yinede pazar akşamı bu derbi maçın fair-play içinde geçmesini istiyorum. Sahaya atılan taşları görmek istemiyorum. Ben iki takıma da başarılar diliyorum." diye konuştu.

Bakan Özak, Spor Toto Süper Lig'de takımların form düşüklüğünün A Milli Takım'a da olumsuz yansıdığını kaydetti.

Bakan Özak, spor kulübü başkanlarının teknik direktörlerle uzun süreli anlaşma yapması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kulüplerimiz hocaları maalesef günü kurtarmak için alıyor. Bunun için uzun süreli anlaşmalar yapılması gerekiyor. Bana göre Türk antrenörleri kendilerini çok geliştirdiler. Türk futbolunu yukarı çekebilirler."