Antalya Barosu'nda seçim

Antalya Barosu'nda seçim heyecanı yaşanıyor. Hafta sonu yapılacak Antalya Barosu 42. Olağan Genel Kurulu'nda 4 aday yarışıyor. Antalya Barosu'nun mevc

Antalya Barosu'nda seçim heyecanı yaşanıyor. Hafta sonu yapılacak Antalya Barosu 42. Olağan Genel Kurulu'nda 4 aday yarışıyor. Antalya Barosu'nun mevcut başkanı Zafer Köken dışında Turgay Soyer, Hasan Burgan ve Baştuğ Çalışır başkanlık için aday oldu. 2 bin 338 avukatın oy kullanacağı seçim 23-24 Ekim tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşecek.

Seçim bildirgesi hazırlayıp avukatlara çeşitli vaatlerde bulunan adaylar başkan olmaları halinde yapacakları hizmetleri Cihan Haber Ajansı(Cihan)'a anlattı.

Yeniden aday olan Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, yasama ve yürütme karşısında yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceklerini kaydetti. "Bağımsız ve özelleştirilemez bir kamusal erk, faaliyet ve hizmet olarak sürdürebilirliği sağlamak için çaba göstereceğiz." diyen Köken, hedeflerinin avukatlarla toplumu barıştırmak olduğunu söyledi. Antalya'ya Avukat Hakları Merkezi kurmak istediklerini ifade eden Köken, ayrıca baro aidatlarını da iki yıl boyunca artırmayacaklarını vaat etti.

Avukat Kanunu'nun 97'nci maddesindeki gibi davranacaklarını belirten Zafer Köken şunları söyledi: "Meslek onuru ve bağımsızlığı ile ilgili işlerde, kanunlar ve meslek kurallarının gereğini her türlü organlara karşı savunacağımıza ve bu konuda doğrudan doğruya veya dolayısıyla verilen tüm görevleri gereği gibi yapmaya söz veriyoruz."

"BARO'DA AVUKATLARIN ASLİ SORUNLARIYLA İLGİLENECEĞİZ"

Baroların meslek sorunuyla ilgilenmek yerine siyasi hedeflerin sıçrama tahtası olarak kullanıldığını ifade eden Hasan Burgan, baronun belirli siyasi partilerin arka bahçesi haline geldiğini vurguladı. Barodaki sorunların çok büyüdüğünü fakat ideolojik saplantılar yüzünden insanların görevlerini yerine getiremediğini kaydeden Burgan, "Baro, avukatların asli sorunları ile ilgilenmek yerine konserler, uçurtma şenlikleri, plaj voleybolu gibi etkinliklerle meşgul. Sosyal etkinlik elbet olacak ama bizim önceliğimiz meslek sorunlarının çözümü olacak." dedi.

Avukatların adliyede sabah saatlerinde gelip duruşmalar için saatlerce beklediğini ve bu konuyu çözeceklerini söyleyen Burgan, seçilmesi durumunda adliyede duruşma anons sistemi başlatacaklarını ve avukatların otopark sorununun çözüme kavuşturacaklarını açıkladı. Baro'ya ait birde sosyal tesis kuracaklarını ileri süren Burgan, Avukatlık Hukuk Kurulu oluşturacaklarını kaydetti. Öte yandan Baro dergisi ile mesleki yayın yapmayı hedeflediklerini belirten Hasan Burgan, meslek içi eğitimlere de önem vereceklerini ifade etti.

"İÇ İLİŞKİLER ÇOK ZAYIFLADI"

İlk olarak göreve gelmesi durumunda Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ve icra dairelerinde yaşanan sıkıntıları çözmeyi hedeflediğini söyleyen Turgay Soyer, adliye otoparkında avukatların yaşadığı sorunları da çözmek istiyor. Baro'daki görevlilere adliye dışında dayanışmaların sağlanabilmesi için lokal yapmayı hedefleyen Soyer şunları söylüyor: Son yıllarda çığ gibi büyüyen sorunlarımız var. Adliye içi ilişkiler hem de meslektaşlar arasındaki dayanışmanın giderek zayıflamaya başlaması beni bu çalışmanın içine iten ana sebeplerdendir."

Soyer, Baroda kurumsal, sosyal ve anlayışta değişikliğe gideceklerini belirtiyor.

"ÇAĞDAŞ BARO İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Hafta sonu yapılacak olan Antalya Barosu seçimleri için aday olan Baştuğ Çalışır, 'Herşey Çağdaş Bir Baro İçin' diyerek yola çıktıklarını belirtti. Antalya Barosu'nu Türkiye'de marka haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Çalışır, "Baro, kuruluş amacı gereği bir hizmet kurumudur ve görevi avukatların çalışma koşullarını iyileştirmek, mesleki sorunlarına çözüm aramak ve onlara mesleki anlamda destek olmaktır. Bir diğer önemli görevi de, toplumsal konulara duyarlılığı bir zorunluluk olup, bu zorunluluğun kaynağı da yine kendi yasasındadır." diye konuştu.

Avukatların mesleki sorunlarını çözmenin birinci vazifeleri olduğunu ifade eden Çalışır, Türk demokrasisine, bağımsız yargıya ve hukuk devletine katkı koyma amaçlarının olduğunu, ayrıca bağımsız yargıyı koruma ve kollama mecburiyetleri olduğunu belirtti. Çalışır, Baro seçiminin hizmet yarışı olduğunu ve kazananın Türk avukatları olacağını açıkladı.