Derdimiz manşet çıkarmak değil

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan 'Ne Oluyor?' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cemil Çiçek tek tip askerlik konusu ve yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Taraf yazarı Lale Kemal'in sorduğu soru ortamı bir anda gerdi.

Cemil Çiçek’in 12 Eylül’de gerçekleşen referandumla Türkiye’nin güzel bir atmosferi yakaladı sözleri, CNN Türk'ün Ankara temsilcisi Hande Fırat’ın “Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin kimler tarafından gerçekleştirildiği” sorusu ile bir anda gerildi.

TARTIŞMAK YANLIŞ OLUR

Çiçek, 'Bunun cevabını Sayın Başbakan verdi. Daha fazlasını görüşürseniz Ali mi Veli mi ötekiyle berikiyle tartışmasına döner. Kim görüştü bunları böyle magazinel olarak gündeme getirmek, köşeye sıkıştırmak ve tartışmak doğru değil' dedi.

DERDİMİZ MANŞET ÇIKARMA DEĞİL

Taraf yazarı Lale Kemal'in, TSK’nın sorunun çözümü aşamasında nerede olduğu sorusuna Cemil Çiçek, “ Ülkenin yönetiminde biz sorumluyuz. Biz herkesle görüşürüz ve herkesin fikrini alırız. Devletin bu manada yeteri kadar platformu var. Bu işlerin görüşülmesinde bir sıkıntı yok gerekli kararı biz veririz. Kararı verdikten sonra falanca kurum bu işin içinde ne kadar var, bu manşet çıkarma işine girer derdimiz manşet çıkarma değil” karşılığını verdi.

Taraf gazetesi yazarı Lale Kemal'in bu sorusuna sinirlenen Cemil Çiçek sert bir karşılık verdi

BU SORU ÇOK DOĞRU OLMAZ

Çiçek, “ Şimdi TSK’yı sordunuz da neden yargıyı sormadınız. Bu işin neresinde var diye. Neticede böyle bir ayrıma tabi tutulduğunda sorunun konuşulabilmesi açısından çok doğru olmaz. Görüşülmesi gereken yer ve zamanda gerekli yerlerle görüştük. Biz bu konuları çok rahat konuşuyoruz. Biz kararı verdikten sonra bu işin arkasında hangi kurum var mı yok mu suali çok doğru olmaz. Soruna yoğunlaşmak yerine işin başka tarafına yoğunlaşmak olur” diye konuştu.

Kemal’in sorumu yanlış anladığınız sözüne Cemil Çiçek, “ Hayır yanlış anladım. Ne kadar destek veriyor vermiyor demek istediniz” dedi.

Cemil Çiçek sözlerine şöyle devam etti: “ Biz her şeyi çok rahat konuşuruz. Karara bağlarız ve sonucu da millete veririz. Anayasada herkesin görev, yetki ve sorumluluğu bellidir. Bunun dışındaki kısım başka bir sonuca götürür.”