Nevşehir OSB'de işadamları yemekte buluştu

Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri geleneksel hale gelen aylık yemekli toplantıda buluştu.

Or

Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri geleneksel hale gelen aylık yemekli toplantıda buluştu.

Organize Sanayide bulunan işadamlarının duayen olarak kabul ettikleri sanayici Kenan Ertuğrul, üçüncüsü düzenlenen yemeğin sanayiciler arasında kaynaşmaya vesile olduğunu kaydetti. Aylık mutat olarak yapılan toplantılarda bir araya gelen sanayici ve işadamlarının istişarelerde bulunarak ufuk turu da yaptıklarını kaydeden Ertuğrul, bu durumdan şahsının çok istifade ettiğini de vurguladı.

Ekim ayındaki yemeğe ev sahipliği yapan Nev- Saç fabrikası sahibi Mehmet Ali Öbekli ise, Özel Organize Sanayi kapsamında bulunan bölgede 67 fabrikanın çalıştığını ve ilin ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Öbekli aldıkları karar gereği geleneksel hale getirdikleri yemeğe siyasetçilerin ve bürokratların davet edilmediğini de açıkladı.

Nevşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (NESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Kahraman ise Özel Organize Sanayi hüviyetinde olduğu için devletin özellikle altyapı yatırımları yapmadığı bölgenin bu ay içerisinde Organize Endüstri Bölgeleri kapsamına alınacağı müjdesini verdi.

Organize Endüstri Bölgesi içerisinde alınmak için gereken kanun tasarısının hükümet tarafından Meclise gönderildiğini ifade eden Kahraman "01 Ekim 2010 tarihi itibariyle Meclis çalışmaya başladı. Kanunun bir an önce çıkmasını ümit ediyorum. Şimdiye kadar devlet olarak bölgemize altyapı yatırımı yapılmadı. Şu anda 3 milyon 400 bin TL civarında altyapı yatırımı gerekiyor. Bunun yapılması halinde elektrik, yol, kanalizasyon gibi sıkıntılarımız bitecek. Böylece daha sağlıklı bir ortamda çalışma imkanı bulacağız." diye konuştu.