Elini hamurdan çekti, direksiyon başına geçti

Nesrin Kale, Gaziantepli şoförlerin gıpta ile baktığı öğrenci servis şoförü. 11 yıldan beri sabahtan akşama kadar direksiyon sallayan Kale, Türkiye'ni

Nesrin Kale, Gaziantepli şoförlerin gıpta ile baktığı öğrenci servis şoförü. 11 yıldan beri sabahtan akşama kadar direksiyon sallayan Kale, Türkiye'nin ilk kadın öğrenci servis şoförü olarak tanınıyor. Mesleğe 21 yıl önce kocasıyla birlikte başlayan Kale, eşinin yanında rehberlik yapmış. Çocukları indir-bindir yaptıran Nesrin Kale, 11 yıl önce kocasını kaybedince direksiyona geçmek zorunda kalmış. Şoför tutup çalıştırmayı da deneyen genç kadın, arkadaşlarının da desteği ile bu kararında fazla ısrarcı olmamış. 11 yıldan beri sabah 06.30'da direksiyona sarılan Kale, akşam 18.00'e kadar şoför koltuğundan inmiyor. Bu sene ana okulu öğrencilerini taşıyan kadın servis şoförü, trafikte bazı şoförlerin tepkisini alırken bazıları tarafından da takdir edildiğini söylüyor.

Gaziantep caddelerinde öğrenci servisinin şoför bölümünde dikkat çeken Kale, kocasıyla birlikte bu işe başladığı için zorluk çekmediğini belirtti. Erkek mesleklerinden bilinen öğrenci servisçiliğini yıllardan beri başarıyla götüren Kale, bu meslekten kazandığı parayla iki çocuğunu üniversite mezunu yapmayı başarmış. Kale'nin bir çocuğu da okumaya devam ediyor.

Gaziantep'in en eski öğrenci servislerinden Burak Öğrenci Servisleri'nin Nesrin ablası olarak bilinen Nesri Kale, direksiyona geçtiği ilk yıllarda çok olmasa da tepki aldığını söyledi. Bu tepkilere aldırmadan ekmeğini kazanmaya bakan Kale, bazen de trafikte, 'Aaa bayan servisçiye bak' gibi sözler işittiğini ifade etti. Bir erkek işini yaptığını anlatan Kale, ancak zorlanmadığını vurguladı. Bayan şoför olduğu için güven verdiğini belirten Kale, "Veliler de okul idarecileri de benden yana tercih kullanıyor." dedi.

3 çocuktan 2'sini üniversiteye kadar okuttuğunu anlatan Kale, "Canım sağ oldukça bu işi yapmayı düşünüyorum." diye konuştu. Şirketteki arkadaşlarından çok destek aldığını söyleyen Kale, "Trafikte beni görenlerden bazıları kızıyor, 'Elinin hamuruyla ne bu işi yapıyorsun' derken, bazıları da takdir ediyor. Hatta bazıları 'Bravo' diyor. Arabasını durdurup alkışlayanlar da oluyor." ifadelerini kullandı. Yaz aylarında da şirketinin desteği ile iş bulduğunu anlatan Kale, çalışmalarında rehber öğretmen arkadaşını da yanından ayırmadığını dile getirdi.

Burak Öğrenci Servisleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yağcı da Nesrin Kale'nin yaptığı işle Gaziantep'te değil Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekti. Yağcı, "Öğrencilerin bakış açısı çok güzel, daha güvenli buluyorlar. Yaptığı işte de çok başarılı. Nesrin hanımı trafikte görenlerden güzel tepkiler alıyoruz. Gaziantep'te Nesrin hanım gibi 5-6 bayan arkadaşımızı daha mesleğimize kazandırmak için çalışıyoruz. Bayan servis şoförlerinin Türkiye genelinde yaygınlaşması iyi olur." diye konuştu.