Dernekler AB projeleri hakkında bilgilendirildi

Denizli Valiliği bünyesinde hizmet veren AB Proje Merkezi, sivil toplum kuruluşlarını AB projeleri hakkında bilgilendirdi. Toplantıya Vali Yardımcısı

Denizli Valiliği bünyesinde hizmet veren AB Proje Merkezi, sivil toplum kuruluşlarını AB projeleri hakkında bilgilendirdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, AB Daimi Temas Noktası görevlileri Durmuş Sevindik ve Bilsev Gürsan ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Ertekin, özellikle AB fonlarının kullanımı, sivil toplum kuruluşlarının standartlarını geliştirmeleri için işbirliğinin önemli olduğunu söyledi. Ertekin, "Toplumun temsil ettiği kesimin standartlarını ve imkânlarını geliştirmek, onlarla ilgili çalışmalar yapmak amaçlanıyor. Üst hedef daha demokratik, daha gelişmiş, ekonomik ve sosyal olarak standartı yükselmiş güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Denizli. Ege Bölgesi'nde Denizli olarak, Türkiye geneline göre çok daha şanslıyız. Ekonomide gelişmiş bir kentiz. Bunun dışında sivil toplum anlayışının yerleştiği bir iliz." dedi.

Proje uzmanı Sevindik ise 2007'den beri merkez rehberliğinde hazırlanan ve uygulanan projeleri anlatan bir sunum yaptı. Dderneklerin yapabileceği projeler ve fon kaynakları hakkında bilgi verdi. Uzman Gürsan da derneklerin ve ilgili kurumların hazırlayıp başvurabileceği güncel proje çağrıları konusunda bilgi vererek, soruları cevaplandırdı. Daha sonra dernek temsilcileri, uyguladıkları projeleri anlattı.