Adıyaman itfaiyesinden kurtarma ve yangın tatbikatı

Adıyaman'da itfaiye ekiplerinin valilik bahçesinde yaptığı kurtarma ve yangın tatbikatına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Valilik bahçesind

Adıyaman'da itfaiye ekiplerinin valilik bahçesinde yaptığı kurtarma ve yangın tatbikatına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Valilik bahçesinde düzenlenen kurtarma ve yangın tatbikatına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve yangında hayatını kaybeden itfaiye erleri aileleri katıldı. Valilik bahçesinde itfaiye erlerini gören yoldan geçen vatandaşlarda itfaiye erlerinin düzenlediği kurtarma ve yangın tatbikatını izledi.

Tatbikatın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, itfaiyenin kuruluşundan günümüze kadar olan tarihi hakkında bilgi verdi. İtfaiye ekiplerinin vatandaşların kötü gününde hep yanında olduklarını aktaran Vali Ramazan Sodan, şöyle konutu: "İtfaiye ekipleri, yangında, selde, doğal afetlerde vatandaşların yardımında önemli katkıda bulunmaktadır. Bu vesile ile bugün ben buradan tüm itfaiyecilerin gününü kutluyorum."

Konuşmaların ardından itfaiyeci duası yapılarak tatbikatlar başladı. Tatbikat Adliye binası üzerine çıkmış intihar etmek isteyen bir şahsı kurtarma ile devam ederken, valilik binası içine yangından dolayı içeride sıkışmış şahıslar dışarıya çıkarıldı ve valilik bahçesine getirilen yakıt tankeri yakılarak söndürüldü. Kurtarma ve yangın tatbikatı sonrası havada bayrak açılması ile son buldu. İtfaiyecilerin tatbikatı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Yangında hayatını kaybeden ailelere ve Mavi Marmara gemisinde şehit düşen Fahri Yaldız'ın oğluna plaket takdimi yapılarak gösteri bitti.