Vali Karaloğlu'dan İnşaat Taşeronuna Teşekkür

Van Valisi Münir Karaloğlu, Muradiye ve Erciş ilçelerinde yapımı devam eden resmi kurumlara ait inşaatlarda incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu'dan İnşaat Taşeronuna Teşekkür
Vali Karaloğlu, Erciş İlçe Kaymakamı Ramazan Fani ile birlikte Vanyolu üzerinde yapımı tamamlanan Toplum Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Sağlık çalışanları tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, binaya girmeden önce merdiven basamakları ve polikliniklerde bulunan muayene odalarının kapılarındaki işçiliği beğenmeyince yüklenici firma yetkilisini uyardı. Sağlık hizmetlerinin verileceği bölümler ve bina çevresini de inceleyen Vali Karaloğlu, eksikliklerin bir an önce giderilmesini istedi.
Erciş ilçesinden ayrılan Vali Münir Karaloğlu, bu kez Muradiye ilçesine bağlı Alkansak köyüne uğradı. Köy Muhtarı Esat Yıldız ve vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu, yapımı devam eden 5 derslikli ilköğretim okulu inşaatında da incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu, 3 derslikli okulun inşaatında kullanılan malzeme ve işçilikten dolayı yüklenici firmanın taşeronu Esat Durmuş'a teşekkür etti. Vali Karaloğlu, "Son zamanlarda gördüğüm inşaatlardaki en iyi işçiliği sen yapmışsın. Demek istenilince kaliteli işler de büyük küçük demeden yapılabiliyormuş. Devletin malı hepimizin. Bu okullarda senin benim çocuğumuz okuyacak. Güzel iş yapmışsın. Seni kutluyorum" dedi.
Vali Karaloğlu, köy muhtarından da taşeron hakkında olumlu sözler duyunca okula bir katkı sağlamasını istedi. Karaloğlu, şu an eğitim öğretim yapılan ve eski olan okulun dış cephe boyası ve öğrencilerin oyun alanını daralttığı için bahçede bulunan eski tuvaletin hafriyatının kaldırılmasını istedi. Taşeron Esat Durmuş da, Vali Karaloğlu'na, okulun boyası ve hafriyatın kaldırılması konusunda söz verdi.
"ALKASNAK KÖYÜNÜN SU SORUNU ÇÖZÜLECEK"
Vali Karaloğlu, ayrıca mevcut şebekenin ihtiyaca cevap vermemesi sebebiyle Alkansak köyünün su ihtiyacının giderilmesi için Muradiye İlçe Kaymakamı Metin Esen'i telefon aradı. Telefonda Kaymakam Esen'e köye yapılması düşünülen deponun yapımı için yardımcı olması ve projenin bu yıl bitirilmesi konusunda talimat verdi. Karaloğlu, ödenek sıkıntısı yaşanması halinde İl Özel İdaresi bütçesinden destek sağlanacağını bildirdi. Vali Karaloğlu, incelemelerin ardından Alkasnak köyünden ayrıldı.