Son gün bereketi

Spor Toto Türkiye Kupası'nın Antalya'da oynanan D Grubu karşılaşmalarının son gününde Rochestie, Shipp ve...


Spor Toto Türkiye Kupası'nın Antalya'da oynanan D Grubu karşılaşmalarının son gününde Rochestie, Shipp ve Shumpert'tan yoksun mücadele eden Galatasaray Cafe Crown, Türk Telekom'u 79-61 yenerek adını sekizli finallere yazdırdı. Maça hızlı başlayan Türk Telekom 22-11 ile farkı 11 sayıya çıkardığı ilk periyodu 25-19 önde bitirdi. İkinci periyotta Ermal ve Rancik ile art arda sayılar bulan Galatasaray maça denge getirdi ve devreyi 34-32 galip bitirdi.
İkinci yarıda kritik üçlükler bulan ve arayı açan Galatasaray, son periyoduna 57-48 üstün girdiği maçtan 18 sayı farkla galip ayrıldı ve Beşiktaş'ın ardından gruptan çıkan ikinci takım oldu. BeşiktaşÂ  ise Oyak Renault'yu 96-88 yenmeyi başardı ve D grubunu lider tamamladı.

Aliağa'dan üçte üç
Dün Balıkesir'deki A Grubu'nda oynanan ilk karşılaşmada ise kazanması halinde gruptan çıkacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, galibiyeti olmayan Erdemir'e 75-63 yenilince elendi. Bu sonuçla çeyrek finale yükselmeleri kesinleşen Banvit ile Aliağa Petkim mücadelesinden 74-66 ile galip ayrılan İzmir ekibi, elemeleri 3'te 3 yaparak tamamladı. Banvit ise sekizli final vizesini tek galibiyetle aldı.


SALON: Kepez Arena
HAKEMLER: Murat Biricik, Özlem Yalman, Turgut Işık
GALATASARAY CAFE CROWN: Caner (7) 16, Tutku (7) 7, Andric (7) 11, Rancik (7) 16, Evren (6) 5, Göksenin (7) 8, Ermal (8) 16, Melih (5), Haluk (5)
TÜRK TELEKOM: Wesson (6) 9, Becicovic (7) 13, Mehmet (5), Yunus (7) 17, Stiemnsma (7) 15, Schaffartzik (5) 2, Rasim (6) 5
1. PERİYOT: 19-25, DEVRE: 34-32, 3. PERİYOT: 57-48


8 bilet sahibini buldu
Spor Toto Türkiye Kupası maçları dün oynanan karşılaşmalar ile tamamlanırken çeyrek finalistler tamamlandı. Efes Pilsen, Olin Gençlik, Fenerbahçe Ülker, Medical Park Trabzonspor ve Beşiktaş'tan sonra dün oynanan karşılaşmaların ardından Aliağa Petkim ve  Banvit de çeyrek final biletini aldı. Türkiye Kupası Sekizli finallerinin yer ve tarihinin daha sonra açıklanacağı bildirildi. 



Potada dev heyecan
Basketbolda geçtiğimiz sezonu çift kupa ile bitiren Fenerbahçe Ülker ile finaldeki rakibi Efes Pilsen, bugün Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşı karşıya gelecek. Sezonun en büyük kupasını kazanan takımın belirleneceği karşılaşma saat 20.00'de İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak ve Sportstv'den yayınlanacak. Kupanın basın toplantısı dün gerçekleştirilirken, Fenerbahçe Ülker adına Coach Neven Spahija ile Ömer Onan, Efes Pilsen adına da Velimir Perasovic ve Sinan Güler katıldı.