Siyasetçilere Kaftan

Antakya'da, Ahilik Haftası dolayısı ile Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) tarafından düzenlenen törende, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Nihat Matkap'a ahilik kaftanı giydirildi

Siyasetçilere Kaftan
Antakya'da, Ahilik Haftası dolayısı ile Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) tarafından düzenlenen törende, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Nihat Matkap'a ahilik kaftanı giydirildi.
HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz tarafından ahilik kaftanı giydirilen CHP PM üyesi Nihat Matkap, sanatkâr çocuğu olarak sanatkârlardan biri olduğunu ve bundan da büyük bir gurur duyduğunu söyledi.
Ahilik geleneğinin en iyi temsilcilerinin Hatay'ın esnaf ve sanatkârları olduğunu belirten Matkap "Hatay'ın en temel özelliklerinden biri, çok değişik kültürlerin, değişik inanç yapılarının, bir arada yaşamasına rağmen buradaki huzur dünyanın hiçbir yerinde yok. Bunda da esnaf ve sanatkarlarımızın çok ciddi katkıları var. Esnaf ve sanatkarlarımızın arasındaki dayanışma ve birlik bütün Hatay'ı ilgilendiren bir olgudur. Bu bütün Türkiye tarafından da biliniyor" diye konuştu.
Her ilin kendine özgü bir ekonomik gücünün olduğunu belirten Matkap, "Hatay'da da öne çıkan sektör esnaf ve sanatkarlarımızdır. Kayseri'nin, Bursa'nın, İstanbul'un sanayisi önemlidir ama ilimizde küçük esnaf ve sanatkârlarımız ekonominin gücüdür. Bu nedenle bütün siyasetçilerimizin ellerinden geldiğince bu güce güç katmaları gerekiyor" dedi.
Matkap, teknolojide baş döndürücü gelişmelerin olduğunu belirterek, "Bu haliyle durursak gün gelir bizim esnaf ve sanatkarlarımız, bugün gerilediği gibi gerilemeye devam eder. O nedenle sürekli projeler üretmeliyiz. Bu bakımdan değerli insaf ve sanatkarlarımızın gelişmesi adına her türlü katkıya her zaman hazırım. Bu kaftanı giymekten de büyük onur duyuyorum" şeklinde konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz ve CHP PM üyesi Nihat Matkap'a ahilik kaftanı giydirdi.