Mustafakemalpaşa'nın Çehresi Değişiyor

Mustafakemalpaşa ilçesinin çehresi değişiyor

Mustafakemalpaşa'nın Çehresi Değişiyor
Mustafakemalpaşa ilçesinin çehresi değişiyor. Yeni belediye binası ve iş merkezlerinin yer alacağı kent meydanında çalışmalar sürerken, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tümbüldek kaplıcalarının turizme kazandırılması için yerli ve yabancı girişimcilere çağrıda bulundu.
Geçen ay yapımına başlanan yeni belediye hizmet binası ve kent meydanı projesi 19 Mart 2011 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Projenin 2 ayaktan oluşacağını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilk etapta belediye hizmet binası ile 2 bin 300 metrekarelik otopark yapacaklarını açıkladı. Projenin ikinci ayağında 6 bin 500 metrekarelik meydan ve alışveriş ile iş merkezlerinin yer alacağını dile getiren Kurtulan, projenin faaliyete geçmesiyle ilçenin çehresinin değişeceğini belirtti.
KURTULAN'DAN TURİZMCİLERE YATIRIM ÇAĞRISI
Mustafakemalpaşa'nndaki yapılanma çalışmalarının sadece kent meydanı projesiyle sınırlı olmadığını vurgulayan Kurtulan, Tümbüldek kaplıcalarının cazibesinin daha da artması için girişimcileri yatırıma çağırdı. Tümbüldek kaplıcalarında yapılan yenilikleri anlatan Kurtulan ''Uzun yıllar hizmet veremeyen bu tesisi 2009 Mart ayından itibaren ele aldık. Vatandaşımızın istifade edebileceği bir hale getirdik. Sanıyorum bu tesis hem ülke ekonomisine, hem de sosyal hayatımıza renk katacaktır. Burası hem doğası, hem suyu, hem de yeşili ile üç ayrı perspektiften turizm için faydalanılabilecek bir yer. Yatırım yapmak isteyen yerli yabancı yatırımcıları ilçemize bekliyorum'' dedi.
Kaplıcanın çevresinde düzenlemeye gidildiğini hatırlatan Kurtulan, yapılan yürüyüş yolu ve kaplıca ile Suuçtu Şelalesi hakkında bilgi verdi. 3 bölge arasındaki mesafenin 8 kilometre olduğuna dikkati çeken Kurtulan, ilçede yapımı devam eden projeleri anlattı.
PET ŞİŞE KAPAKLARI ENGELLİLERE UMUT OLDU
Kurtulan, engelli vatandaşlar için yürüttükleri 'Sen istersen ayaklanırım' projesi hakkında da bilgi verdi. Pet şişe kapaklarının toplanması ile elde edilen gelirle engelli vatandaşlara sakat arabası temin ettiklerini söyleyen Kurtulan, ''Pet şişe kapaklarıyla engellilere araç satın aldık. Topladığımız bu kapaklar engelli vatandaşlarımıza umut olacak'' ifadelerini kullandı.