Mıcırdan iki çocuk cesedi çıktı

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda, yol yapım çalışmaları için boşaltılan mıcırların arasında 12-13 yaşlarında iki erkek çocuğu cesedi bulundu. Mıcırı Elazığ'dan getiren kamyon sürücüsü gözaltında. Çocukların kimlikleri ise tespit edilemedi

Diyarbakır'da bir kamyonun boşalttığı mıcır içerisinde brandaya sarılı iki çocuk cesedi bulundu. Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun 14 kilometresindeki yol yapım çalışmalarına katılan, kamyonlardan birisi mıcır boşalttı. Yol yapım alanında kullanılmak üzere toplanan mıcırların arasındaki brandalar, işçilerin dikkatini çekti. İki ayrı brandayıa açan yol yapım işçileri, yaşları 12-13 arasında olan iki erkek çocuğu cesediyle karşılaştı.
KAYIP ÇOCUKLAR TARANIYOR
İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulundu. Çocukların cesetleri, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çocukların cesetlerinde, darp, cebir, kesici ve ateşli silah yarasına rastlanmadı. Bu arada Jandarma da sürücüsü ve plakası açıklanmayan kamyonun mıcır aldığı eski yerleşim yeri olan Harput'a giderek taşocağından bilgi aldı. Ayrıca Diyarbakır -Şanlıurfa yolu 14. kilometresindeki yol yapımm şantiyesindeki işçilerin de ifadelerine başvuruldu.
Diyarbakır polisi, çocukların kimliğinin tespit edilmesi ve ailelerine ulaşılabilmesi amacıyla Türkiye genelindeki çocuk kayıp ihbarlarıyla ilgili başvuruları incelemeye aldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.