Fenerbahçe derbi öncesi 'dört köşe'

Fenerbahçe, Konyaspor deplasmanında üst üste üçüncü maçını kazanırken ezeli rakiplerinin mağlup olduğu haftayı kârlı kapadı. Böylece Kanarya Galatasaray derbisi öncesi farklı galibiyetle moral da buldu.


EFKAN BUCAK

Konyaspor’un dünkünden önce Fenerbahçe’yi konuk ettiği son maçta, 19 Aralık 2008’de, ‘Veledrom’ tribünlerindeydim. Yaklaşık iki yıl da pek değişen bir şey olmamış. Konyaspor yine alt sıralarda, yine huzursuz. O gün iç sahada tek galibiyeti vardı, dün sahaya çıkarken galibiyet sayısı yine 1’di. 2008’de üç oyuncularını kadro dışı bırakıp Fenerbahçe maçına çıkmışlardı, dünkü maçtan önce de Sylla gönderilip, Tazemeta kadro dışı bırakıldı. O gün de Fenerbahçe kazandı, dün de. O Sezon Konyaspor küme düşmüştü, peki ya bu sezon? Göreceğiz.

Fenerbahçe dün ilk yarıda dirençsiz Konya orta sahasını çabuk geçip özellikle Dia’nın içeri çıkardığı toplar ve verkaçlarla tehlikeler yarattı. 24’te Stoch ve 25’te Niang’la kaçan goller sonrası 26’da Emre ceza sahası içinden vuruşunda topu tam köşeye gönderdi. Sarı-Lacivertliler büyük sevinç yaşarken hemen yan tarafımızdaki bir Konyasporlu taraftarın, "Şampiyon mu oldunuz lan? Sanki Real Madrid’le oynuyorsunuz, amma sevindiniz!" şeklindeki tepkisi gözleri tebessüm ettiriciydi. Sevinç hakikaten abartıydı ama, Emre’nin pestili çıktı!

Tribünler zorla ‘Graycar’ dedi
Konyaspor’un eşitlik sayısı gecikmedi. Yeşil-Siyahlılar organize geldi, Burak’ın pasında ceza sahası içinde Lietava topu alır almaz Peter Grajciar’ın önüne gönderdi. Çek oyuncu topa iyi vurdu: 1-1. Gol sonrası anons komedisi yaşandı. Anonsçu "Graycaaar" diyor, tribünden mırıltılar geliyor. Tekrar "Graycaaar" diyor, yine şüpheli mırıltılar... En son anonsçu gür bir şekilde tam ismi söyledi ancak bu sorun devam edecek gibi!

Oyuna zorunlu değişiklikle giren Semih 34’te ceza sahası içinden vuruşla Sarı-Lacivertliler’i tekrar öne geçirirken, 42’de Semih’le paslaşıp ceza sahasına giren Stoch kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atmakta zorlamadı: 1-3. Sahneye tekrar anonsçu çıktı ve dövercesine yalnızca "Gol! Stoch!" dedi. Buna yan tarafımızdaki Konyasporlular bile çok güldü. Goller dışında ilk yarıdan aklımızda kalanlar Konyasporlu savunma oyuncularının müsait durumda topu zorla(!) kornere göndermeleri ve Konya’daki son iki karşılaşmanın aksine Sarı-Lacivertliler’in golleri el değil, ayakla atmalarıydı!

İkinci yarı ‘Volkan şov’la başladı. Milli kaleci 50’de Grajciar, 51’de Lietava’nın şutlarını mükemmel kurtardı. 64’te Emre’nin sağdan ortasını ceza sahası içinde Lugano kafayla tamamlarken fark üçe çıktı, sarı-lacivertli taraftarlar da tezahüratlarıyla haftaya oynanacak Galatasaray maçının havasına girmeye başladılar!

66’da Lietava’nın vuruşunda kaleciyi geçen top Grajciar’a çarpmasa ve gol olsa Konyaspor’un averajı 1 gol düzelecekti lakin olmadı, 4-1’lik skorla Fenerbahçe, Anadolu Selçukluları, şekerleme sanayi ve hoşgörünün başkenti Konya’dan üç puanla döndü.

Son sözümüz Konyaspor taraftarına... "Gel, gel, ne olursan ol, yine gel" diyen Mevlana’nın yaşadığı topraklarda, "Bağırmayan taraftar s*** gitsin" demek... Biraz abes kaçmıyor mu?

Müzikal not: Boney M şarkıları statlarda iyi gidiyor. Galatasaray ‘Daddy Cool’la başladı, Konyaspor ‘Rasputin’i cover’lamış, çok da güzel olmuş. Kulüplerimizden ‘Ma Baker’ ve ‘Sunny’ cover’ları da bekliyoruz!