Chp İl Ve İlçe Başkanı'ndan Rektör Gündüz'e Tepki

Yerel basında çıkan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof

Yerel basında çıkan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ile AK Parti Genel Merkez binasında görüştüğü iddiasına CHP İl ve Merkez İlçe Başkanı, tepki gösterdi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ile AK Parti Genel Merkez binasında görüştüğünün yerel basında yer almasına CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç ve Merkez İlçe Başkanı Ali Coşkun sert tepki gösterdi. Bilimin siyasete karışmaması gerektiğini dile getiren CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün konu ne olursa olsun AK Parti Genel Merkez binasında Teşkilat Başkanı ile görüşmesinin yanlış ve ayıp olduğunu söyledi. Bu
görüşmenin Rektör Gündüz tarafından açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyleyen Bilgiç, "Bir insanın görüşü ne olursa olsun dik durması gerek" dedi.
Rektör Gündüz'ün AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş ile aralarında sorunlar yaşandığını hatırlatan Bilgiç, üniversiteler ile Teşkilat Başkanlığı arasında bir ilişki kuramadığını vurgularken, şöyle konuştu:
"Rektör Gündüz'ün AK Parti İl Başkanlığı ile bir problem yaşadığı ortada. Üniversitelerin siyasi partilerin il başkanları ile ne gibi bir ilişkisi olabilir? Rektör Gündüz'ün bu konuyla ilgili açıklama yapması gerekir. Bu tutum ne bilim adamlığıyla, ne kamu görevliliği ile bağdaşmaz. Bu görüşme konu ne olursa olsun etik değildir. Rektör gerçekten ayıp etmiş. Üniversitenin ne sorunu varsa Teşkilat Başkanı ile değil, hangi birim veya makam sorumlu ise oraya gitmesi gerekir. Üniversitelerin bağımsız, özerk
kurumlar olması gerekir. Bilimsel özerkliğin ön koşulu mali ve idari özekliktir. Yaşanan gelişmeler, iktidarın üniversiteleri nasıl avucunun içine aldığını da gösteriyor. AK Parti güçler ayrılığı ilkesini ortadan kaldırarak üniversiteleri, yasama organını, yargıyı kontrolü altına almıştır."
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Coşkun ise Rektör Gündüz'e, ya siyasetle uğraşsın ya da Rektörlük yapması çağrısında bulundu. Mayıs ayında Rektör Mustafa Gündüz'ün görev süresinin dolduğunu hatırlatan Coşkun, daha önce de üniversitelerin siyasete girmemesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulunduğunu kaydederek, "Bilim yuvasına siyaset girerse orada özgür bilimden bahsedemeyiz" diye konuştu.
Daha önce Rektör Gündüz'ün CHP'den milletvekilliğine aday olacağının dedikodularını duyduklarını fakat kendilerine bu yönde bir talep gelmediğinin altını çizen Merkez İlçe Başkanı Coşkun sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
"Son süreçte Rektörümüz çizgisini belli etti. Bu tutumu doğru bulmuyoruz. Siyaset yapacaksa istifa etsin."