Çelik'ten Demiryolu Projesi Açıklaması

Adapazarı-Karasu Limanı-Ereğli-Bartın bağlantı hattı demiryolu projesinin ilk etabı olan Adapazarı-Karasu liman bağlantısı için kamulaştırmalar başlıyor

Adapazarı-Karasu Limanı-Ereğli-Bartın bağlantı hattı demiryolu projesinin ilk etabı olan Adapazarı-Karasu liman bağlantısı için kamulaştırmalar başlıyor. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Hasan Ali Çelik "Kamulaştırma ve yapım işinin hız kazanabilmesi için 4 ayrı bölüm şeklinde hizmet alım ihalesi yapılarak yer teslim sözleşmeleri imzalanarak yürürlük kazanmıştır" dedi.
Hem Arifiye-Adapazarı hem Söğütlü-Ferizli hem Karasu güzergahlarında yani demiryolunun tamamında 4 ayrı etap halinde aynı anda çalışmaların başlayacağını söyleyen Millet vekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Hasan Ali Çelik, "Ortalama 4 milyon 100 bin metrekare'lik kamulaştırma alanında çalışmalar kadastro ile birlikte hızlı bir şekilde yürütülecek. Ayrıca etüt-proje ve mühendislik hizmetleri tamamlanan işin 2 Kasım 2010 Salı günü de yapım ihalesi gerçekleştirilecektir" dedi.
Kamulaştırma ödeneğinin yanında, 2010 yılı için 25,5 milyon (trilyon) yapım ödeneği de hazır olan proje Sakarya'nın olduğu gibi Türkiye'nin de çok önemli projelerinden biri olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi; "Sadece Adapazarı-Karasu liman bağlantısı için 2010 yılı bütçe rakamlarıyla yapım bedeli 574 milyon TL olan proje adım adım ilerliyor. Hem yük hem yolcu taşımacılığı açısından Ereğli Demirçelik, Karabük Demirçelik Fabrikaları ile bu fabrikaların üretim girdilerini sağlayan kömür üretim merkezleri, bu demiryolu hattı ile Sakarya-Kocaeli bölgesine bağlanacaktır.Aynı zamanda Batı Karadeniz'i Kocaali-Karasu-Sakarya üzerinden İstanbul ve Marmara'ya diğer yandan da Ankara ve İç Anadolu'ya da bağlayacaktır. Demiryolunun geçtiği her yerde vatandaş memnuniyetini esas alan uygulamaya "Halk Kazanacak, Türkiye Kazanacak" anlayışı ile devam ediyoruz."