Afşin'de su sıkıntısını 2 sondaj giderecek

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçe belediyesi önümüzdeki yaz aylarında ilçede su sorunu yaşanmaması için önlemlerini arttırdı. İlk olarak fidanlık mevkiinde

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçe belediyesi önümüzdeki yaz aylarında ilçede su sorunu yaşanmaması için önlemlerini arttırdı. İlk olarak fidanlık mevkiinde yapılan sondaj çalışmasının yanı sıra ikinci sondajı Göz mevkiinde vuruldu.

Afşin Belediyesi ve Devlet Su İşleri'nin ortak çalışması sonucunda Göz mevkisinde kısa sürede suya ulaşıldı. Saniyede 55 litre su hedeflenirken iki sondaj sayesinde ilçede su sorunu yaşanmayacak. Ancak ömrünü tamamlayan alt yapı şebekesi nedeniyle arızaların çıkması bekleniyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, vatandaşlardan sabırlı ve duyarlı olmalarını istedi. Başkan Aydoğan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; "Su havzasının ortasında olduğumuz halde bu sıkıntısı yaşıyoruz. Termik santrallerimiz kömür kurutma amacıyla taban suyunu kullanması nedeniyle sondaj konusunda da sorun yaşıyoruz. Göreve geldiğimizden bu tarafa bütün gayretimizi suya verdik. Akdere su projesinin yeniden çizilmesi için DSİ ile mutabakata vardık. İhalesi gerçekleşti ve proje sözleşmesi yapıldı. 20 Ekim'de ihaleyi alan firma buraya gelerek saha çizim çalışmalarına başlayacak. Ancak, Akdere İçme suyu ilçemize gelene kadar, 24 saat ihtiyaç duyulan suya, herhangi bir mazeret üretmemek için, su sondaj çalışmaları yapıyoruz. Birinci sondaj çalışmamız bilindiği gibi fidanlık arazisi içerisinde gerçekleştirildi ve saniyede 55 litre suya ulaştık. Bu suyumuz kullanımda ve kısa süre sonra Atlas Tepesi'nde ki depomuza vereceğiz. Önümüzdeki yaz aylarında hiçbir şekilde su sorunu yaşamadan geçirmeyi planlıyoruz. Bu nedenle de Göz mevkiinde ikinci bir sondaj çalışması yaptık. Çok şükür suya ulaşıldı ve aynı şekilde saniyede 55 litre su alacağız. Aldığımız suyu şebekemize aktararak önümüzdeki yaz aylarında, Gazi Osman Paşa Mahallesinde, Alparslan Mahallesinde hiçbir su sorunu yaşanmayacak. Ancak devam eden ve yine zaman zaman bize sorun çıkartacak bir sıkıntımız var. O da bilindiği gibi ömrünü tamamlamış ve sık sık arızalanan yer altı şebekesi. Aynı zamanda gelişen ilçemizin nüfusuna da yeterli olmayan bu şebeke nedeni ile vatandaşlarımızın istediği kadar su veremeyebiliyoruz. Biz bu sorunu çözene kadar vatandaşlarımızdan anlayış ve duyarlılık bekliyoruz. Sık sık eski şebekede patlaklar olmaya devam ediyor. Biz belediye olarak imar çalışmamız tamamlanır tamamlanmaz şebeke yenileme çalışmalarına hemen başlayacağız. Özellikle vatandaşlarımızdan isteğimiz, suyumuzu dikkatli kullanalım. Bir taraftan maydanoz sulayalım derken, bir taraftan bir evi susuz bırakma haksızlığını yapmayalım."