İşkenceye sıfır tölerans

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında terörle mücadele masaya yatırıldı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadele konusunda yeni stratejiyi açıkladı. "Bazı güvenlik birimleri eskiden olduğu gibi terörle mücadele sert tedbirler alınmasını istiyor. Ancak biz şefkatle bölge halkına yaklaşarak terörle mücadele etmek istiyoruz" diyen Atalay özel eğitimden geçirilen 10 bin özel harekatçının bölgede istihdam edileceğin acıkladı.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında İçişleri Bakanı Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek terörle mücadele konusunda brifing verdi.

BÖLGEYE ÖZEL GÖREVLİLER

İçişleri Bakanı Atalay, bölgeye gönderilen vali ve kaymakamlar başta olmak üzere devlet görevlilerinin özel seçildiğini belirterek, "Halkla teması iyi olan isimleri seçiyoruz. Halkla bir problem yaşanması halinde hemen olaylara müdahale edecek görevlileri seçiyoruz. Onları özel eğitimden geçiriyoruz" dedi.

10 bin özel harekatçının eğitimden geçirildiğini vurgulayan Atalay, "Bunları özellikle Güneydoğu'da istihdam edeceğiz. Ancak bunlar hukuk içinde kalacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi hukuk dışına çıkmalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS

Atalay, 10 bin üniversite mezunu polis alacaklarını da hatırlatarak "Üniversite mezunlarından polis almaya devam edeceğiz. Üniversite mezunu polisler polisin de itibarını yükseltiyor. Polislere halkla ilişkiler eğitimleri veriyoruz. Karakollarda vatandaşa nazik davranmaların öğretiyoruz. İşkenceye sıfır toleransı bu sene hayata geçirdik. Nezarethanelerde bile kameralar var artık” dediği öğrenildi.

ÖCALAN'I ABARTMAYIN


Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ise Öcalan'ın avukatları vasıtasıyla mesajlar gönderdiğini belirterek "Öcalan'ın avukatları ile görüşmesini engelleyemeyiz. Ancak Öcalan'ı fazla abartmayın. Örgüt içinde 10 tane baş var" dediği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek de terörle mücadele konusunda devlet arşivi oluşmamasından yakınarak, "Mesela Pişmanlık Yasası'ndan kaç kişi yararlanmış. Kaçı tekrar örgüte dönmüş tam olarak bilmiyoruz. Çünkü değişik yerlerdeki rakamlar birbirini tutmuyor" diye yakındı. Terör tecrübesi yaşayan ülkelerin tecrübelerinin araştırıldığını kaydeden Çiçek, "Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı istihbarat açısından çok iyi çalışıyor" diye konuştu.