Muğla Barosu'nda seçim heyecanı

Muğla Barosu'nun 23-24 Ekim tarihlerinde yapılacak olan genel kurulunda, 2 adayın yarışacağı bildirildi.

Muğla Barosu’nun 23-24 Ekim tarihlerinde yapılacak olan genel kurulunda, 2 adayın yarışacağı bildirildi.Muğla Barosu’nun seçimleri 23-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 2 adayın bulunduğu seçimlerde 841 avukat oy kullanacak.

Genel Kurulun ilk günkü toplantısı Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapılırken, ikinci gün organ seçimleri Muğla Adliye sarayında yapılacak. Kongrede 2002-2008 yılları arasında başkanlık yapan Ayla Kara ile mevcut Başkan Mustafa İlker Gürkan aday oldu.

Türkiye’de bayan Baro Başkanının çok az sayıda olduğunu belirten Ayla Kara, “2002-2008 yılları arası üç dönem büyük bir onurla üstlendiğim baro başkanlığı görevim 2008 yılında sona ermiştir. Bir dönem aradan sonra 23-24 Ekim 2010 tarihinde yapılacak olan genel kurulda yeniden Muğla barosu başkanlığına adayım. Avukatlık, hak aramanın kullanılmasını sağlayan şerefli ve saygın bir meslektir. Kişi hak ve özgürlüklerinin en büyük güvencesi savunma hakkının olmasıdır. Yargı bağımsızlığının ve adil yargılanma hakkının gerçek güvencesi de savunmadır. Savunmanın olmadığı yerde adil yargılanmadan söz edilemez. Hukukun üstünlüğünden, hukuk devleti olmaktan söz edilemez. Tüm meslek yaşamım boyunca bu uğurda mücadele verdim. Baro başkanlığında bulunduğum üç dönemde de mesleğimiz ve meslektaşlarımızla ilgili göstermiş olduğum hassasiyetimi, mücadelemi, çalışmalarımı daha da arttırarak devam ettirmemin görevim olduğu bilinciyle, tekrar aday oldum” dedi.

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan da, 23-24 Ekim tarihlerindeki kongrede tekrar aday olduğunu açıklayarak, “Mevcut yönetimimiz iki yıl içinde güzel işler yaptı. Eksiklerimiz, hatalarımız da oldu/olmuştur. Biz bir değişim sürecini gerçekleştirmek ve doğru biçimde yürütmek istiyoruz. Doğru değişim stratejisi ‘İstikrar içinde değişim’dir. Geçmiş-bugün-gelecek arasındaki bağı koruyarak ilerlemeliyiz. Mesleğimiz gerek dünya çapında, gerekse Türkiye ölçeğinde ağır bir tasfiye tehdidi altındadır. Muğla’da daha da özel sorunlar var. Kongrede 841 üyemiz oy kullanacak. Göreve başladığımızda sayısal olarak Türkiye’nin 14. büyük barosu idik.

Şimdi Türkiye Barolar Birliği’nin 9-10’uncu sırasındayız. Pıtrak gibi çoğalan Hukuk Fakülteleri sonucu Muğla’yı tercih eden meslektaşlarımız arttı. Baromuzun Bodrum ilçesindeki üye sayısı 218, Fethiye’nin 168 kişi. Bir Baro Başkanı ve Baro Yönetiminin gücü Baro üyelerinin desteğine bağlıdır. Baro üyelerinin, Baroya aidiyet duygularının gücüne bağlıdır. Eleştirilmeye ihtiyacımız var. Eleştiri ve özeleştirisiyle, dayanışma ve dostluk içinde bir Genel Kurul diliyorum” diye konuştu.