Kadıoğlu'ndan kursiyerlere müjde!

Bilgisayar ve konfeksiyon kursiyerlerine sertifikalarını veren Başkan Kadıoğlu, eğitim kurslarını daha da genişleteceğini ve İngilizce kursları da açılacağı müjdesini verdi.

Kadıoğlu'ndan kursiyerlere müjde!
Esenyurt Belediyesi, İHKİB ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği işbirliğiyle düzenlenen kurslardan mezun olan kursiyerler sertifikalarını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun elinden aldı. Toplam 57 kursiyerin katıldığı sertifika töreninde, Bilgisayar kursundan mezun olanlar arasında bulunan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Erdene’ye de, sertifikasını Başkan Kadıoğlu verdi.

Kadıoğlu: Avusturalya’da İngilizce öğretmeleri getirtiyoruz

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun büyük destekleriyle ilçede açılan bilgisayar ve konfeksiyon kursu, 2010-2011 Eğitim ve Öğretim döneminin ilk mezunlarını verdi. 37 kişi bilgisayar, 20 kişi ise konfeksiyon kursundan mezun olurken, sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar. Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Kadıoğlu, “Almış olduğunuz sertifikalar İŞKUR’un da iş kapılarını açacaktır. Şimdiye kadar 1173 kişiyi sertifika sahibi yaptık ve sertifika alıpta bu güne kadar işim yok diyen olmadı. Önümüzdeki dönem daha farklı kurslar açacağız. Avusturalya’dan İngilizce öğretmenleri getirmeye çalışıyoruz. Getirteceğimiz öğretmenler, hem üniversite ve hem lise öğrencilerine ücretsiz ders vereceklerdir” diyerek, Esenyurt gençliğine bundan sonra da hizmetlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. “Belediyenin işi sadece yol yapmak, park yapmak değil, vatandaşını eğitmekte görevidir” diyen Başkan Kadıoğlu, “Meslek kurslarımızda devam etmektedir. İkinci dönem kayıtları alınmaya başlandı. Mesleki Eğitim kurslarımız da devam ediyor ve elektrikçi, kaynakçı, inşaatçı gibi bir çok meslek dalında ara elamanı da yetiştiriyoruz. Sadece sertifika almakla yetmiyor. İş sahalarında kaygıya düşmeyin. Ekonomimiz iyiye gidiyor. Geçtiğimiz dönemlerde Dolar 2000 TL’yi görmüştü. Şimdi ise 2000 TL’ye çıktığını hiç görmedim. İyi bir noktaya geldik” dedi. Kurslara ara verilmeden devam edileceğini de hatırlatan Başkan Kadıoğlu, “Bilgisayar kursuna gelince, teknolojiyi sizin kucağınıza getiriyoruz. Gelmesi de lazımdır. Teknoloji tanımak, teknoloji takip etmek güzel bir duygudur. Mesleğinize sımsıkı sarılmanızı istiyorum. Almış olduğunuz sertifikalarınız hepinize hayırlar getirsin. İyi ve gönlünüze göre bir iş bulmanızı temenni ediyor, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.