Geleceğin otomobilleri İstanbul'da

Geleceğin otomobilleri bu fuarda. Otomobil tutkunlarının merakla beklediği Autoshow Fuarı için nefesler tutuldu.

Geleceğin otomobilleri İstanbul'da
Sektöre doping olması beklenen fuarda geleceğin konsept araçları sergilenecek.

CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık tarafından Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğinde iki yılda bir gerçekleştirilen Autoshow Fuarı'nda hazırlıklar son aşamaya geldi. 2011 model otomobillerin tanıtılacağı, sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirileceği fuarda 200'ün üzerinde firma 8 salonda 120 bin metre kare alanda stant açacak.

İstanbul Fuarcılık yetkilileri, Autoshow'da kadınlara özel ayrıcalıklar getirecek. Fuarı ziyaret etmek isteyen kadınlara giriş ücretlerinde indirim imkanı sunulurken, park sorunuyla karşılaşmamaları için özel bir otopark alanı ayrılacak. Yetkililer, fuara eşleri ve çocuklarıyla gelen kadınlara giriş ücretlerinde çok özel bir indirim uygulanacağını da bildiriyor.

Fuar, bu yıl ağırlık verdiği 'Autoshow ve Kadın' konseptini özel reklam ve haber çalışmalarıyla da destekleyecek. Konuyla ilgili olarak fuara katılan markaların da kadın sürücülerin tercih edeceği modellere özel etkinler düzenlemesi bekleniyor. Böylece kadın ziyaretçi oranının artırılması planlanıyor.

Bu yıl uygulamaya giren araçlarda çocuk koltuğu zorunluluğu araç aksesuarları üreticilerinin Autoshow Fuarı'na ilgisini artırdı. Aksesuar firmaları özel bir bölümde yer alırken tamamen bu firmalara ayrılan 3.salonda bebek koltuğu, otomobil parfümleri, kılıflar, paspas, her türlü performans lastikleri, jant, akü ve müzik sistemleri gibi çok çeşitli ürünler sergilenecek. Özellikle müzik sistemlerindeki son gelişmeler ilgililerini oldukça heyecanlandıracak. Ayrıca otomobillerini daha da çekici hale getirmek isteyenler için aynı anda birçok ürünü bir arada görmek mümkün olacak. Hız tutkunları için modifiye parçaları, performans lastikleri, yeni geliştirilmiş aküler, onlarca çeşit dizayna sahip alüminyum alaşım jantlar otomobil meraklılarının beğenisine sunulacak.

1 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR


2008 yılında 650 bin kişinin ilgi gösterdiği fuara bu yıl 1 milyona yakın ziyaretçi bekleniyor. 8 salonda gerçekleştirilecek fuarın, 1. salonunda VW, Porsche, Lamborghini, Bentley, Seat, Audi, Skoda; 2.salonda Mercedes Benz, Smart, Land Rover, Volvo, Aston Martin, BMW, Mini, Volvo, Jaguar, Toyota, 4. salonda Dacia, Nissan, Renault, Mazda, Hyundai, Mitsubishi, Toyota; 5. salonda Ferrari, Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Opel; 6-7.salonlarda Kia, Geely, Subaru, Chery, Infiniti, Suzuki, Citroen, Karsan, 8.salonda ise Proton, Ford, Peugeot, Honda, Ssangyong yer alacak.

Fuar biletlerinin biletix'ten ve fuar sırasında giriş kapılarından temin edilebileceği Autoshow, 29 Ekim- 07 Kasım 2010 tarihleri arasında hafta içi 12.00- 21.00', hafta sonu ise 11.00 -21.00 aralığında ziyaret edilebilecek.