Bursalı gençlerden Doğa-Batı kardeşliğine dev katkı

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları, Doğu-Batı kardeşliğinin geliştirilmesi amacıyla son dönemde yürütülen çalışmalara önemli bir katkıda bulundu.

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları, Doğu-Batı kardeşliğinin geliştirilmesi amacıyla son dönemde yürütülen çalışmalara önemli bir katkıda bulundu. Gençler, kardeş ilçe seçtikleri Hasankeyf'te, bir ilköğretim okuluna kütüphane kurdu. Kütüphanenin açılışı için Batman'a giden gençler, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Duygulu anların yaşandığı gezi sırasında, ihtiyaç sahibi ailelere de giysi yardımı yapıldı.

Bursa'da başlattıkları kampanya ile yaklaşık 3 bin kitap toplayan AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda dev bir kütüphane oluşturdu. Kütüphanenin açılışına 20 kişilik gençlik kolları üyesiyle giden İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Sait Adiloğlu, ilçe halkı tarafında coşkuyla karşılandı. Okulda kurulan kütüphanenin açılışını Milli Eğitim Müdürü Abdülmecit Cihan ile birlikte açan Ali Sait Adiloğlu, Hasankeyf ile Bursa arasındaki bağları güçlendirmek istediklerini söyledi. Çocukların mutluluğunu görünce Hasankeyf'te kütüphane açmakla çok iyi bir iş yaptıklarını daha iyi anladıklarını dile getiren Adiloğlu, Hasankeyf'e desteklerinin bundan sonra da süreceğini kaydetti. Okul müdürünün projektör isteğine de olumlu yanıt veren Adiloğlu, Osmangazi ilçe olarak bir projektör göndereceklerini, Bursa'da yürütecekleri kampanya ile de projektör sayısını artıracakları sözünü verdi.

Kütüphanenin açılışının ardından, örencilere kırtasiye ve kıyafet yardımı yapıldı. Aldıkları hediyelerle büyük mutluluk yaşayan öğrenciler, en fazla ilgiyi Bursaspor formalarına gösterdi. Bursaspor formalarını giyen çocuklar, hep birlikte 'Bursaspor' tezahüratı yaptı. Hasankeyf'te bulunan yardıma muhtaç ailelere de giyecek yardımı yapıldı.

"ZİYARETLERİNİZ SAYESİNDE DOĞUNUN OLUMSUZ İMAJI SİLİNİYOR"

Bursalı gençlere yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür eden Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, ilçenin tarih ve kültür turizminin yeteri kadar ön plana çıkartılamadığını dile getirdi. Doğu ve Güney Doğu'daki terör algısından rahatsız olduklarını dile getiren Başkan Kusen, ön yargıların önemli turizm merkezlerinin bilinmesine engel olduğunu vurguladı. Batıdan gelen insanların halkın içtenliğini ve misafirperverliğini gördükten sonra doğu hakkındaki yanlış düşüncelerinden kurtulduğuna dikkat çeken Kusen, bu tür ziyaretlerin artarak devam etmesini diledi. Üç gün süren programda Batman ve Hasankeyf'in yanı sıra Mardin ve Midyat'ın da tarihi mekanları gezildi.