Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda durdurulan bir kamyonda yapılan arama sonucu 177 kilo 400 gram toz esrar ele geçirilirken, olay ile ilgili yakalanan 2 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda durdurulan bir kamyonda yapılan arama sonucu 177 kilo 400 gram toz esrar ele geçirilirken, olay ile ilgili yakalanan 2 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre bir istihbaratı değerlendiren Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Bingöl-Muş karayolu Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde uygulama başlattı. Van'dan hareket eden bir kamyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde bulunduğu ve Bingöl güzergahından batı illerine sevk edileceği bilgisini alan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, kamyonlar üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Uygulama noktasında durdurulan bir kamyonda yapılan aramada koli
bantları ile sarılmış 1 paket toz esrar ele geçirildi. Bunun üzerine detaylı aranan kamyonun mazot deposunun ikiye ayrılmasıyla gizli bir bölme yapıldığı tespit edildi. 'Zula' diye tabir edilen bölmeyi açan polis ekipleri, 163 paket, mazot deposunun yanında bulunan kilitli sandık içerisinde ise 6 paket olmak üzere toplam 170 paket olan 177 kilo 400 gram toz esrar ele geçirdi.
Olayla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs, haklarında yapılan tahkikatın ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
(AKK-MSA-Y)