Gaziantep'te renkli HSYK seçimi

Gaziantep'te yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri renkli başladı. Adaylar, evlerinde hazırlattığı kahvaltının yanına, pastahane

Gaziantep'te yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri renkli başladı. Adaylar, evlerinde hazırlattığı kahvaltının yanına, pastahanelerden aldıkları pasta ve böreklerle uzun bir kahvaltı sofrası kurdu.

Gaziantep Adliyesi kafeteryasında hazırlanan kahvaltıya hakim ve savcılar ilgi gösterdi. Oylarını kullanan hakim ve savcılar, kafeteryaya inip arkadaşları ile kahvaltı yaptı. Adaylar, savcılar Mustafa Lokman, Ömer Faruk Güngör ve hakim Bayram Gökhan arkadaşlarını kapıda karşıladı. Oy kullanan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci de kahvaltıya katıldı. Meslektaşlarını selamlayan Başsavcı, savcı ve hakimlerin ailelerine 'hoş geldin' dedi.

Gaziantep'te toplam 144 hakim ve savcı ile 20 idari yargı üyesi oy kullandı. Şanlıurfa'dan da 8 kişi idari yargı üyesi oy kullanmak için Gaziantep'e geldi.

Oy kullanan Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Mustafa Açıkgözoğlu, "Yeni bir olay, hayırlı olabileceğini düşünüyorum. İyi niyetle, adalet düşüncesi doğrultusunda. Herkes elini vicdanına kor, aklı ile yüreğini birleştirirse, ülkemiz için de meslektaşlarımız için de çok iyi olabileceği ümidini taşıyorum. Çalışma ortamına yansıması, ümit ederim iyi olur." diye konuştu.

GAZİANTEP'TEN HSYK'YA ADAY OLAN HAKİM VE SAVCILARIN ÖZ GEÇMİŞİ

Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Mustafa Lokman: 1965 tarihinde Kilis ili Musabeyli ilçesi Koçcagız Köyü'nde doğdu. Memur çocuğu olan Lokman, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1992 yılında mezun olan Lokman, avukatlık stajını ve hakim, cumhuriyet savcılığı stajını İstanbul Sultan Ahmet Adliyesi'nde yaptı. Konya Ilgın'da 24 Temmuz 1997 tarihinde Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. Diyarbakır Dicle, Kırşehir Akpınar, Muğla Bodrum'da görev yaptı. Ağustos 2005 yılından bugüne kadar Gaziantep Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyor. Lokman, evli ve iki çocuk babası.

Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Güngör: 1966 yılında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde doğdu. Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Güngör, ilk, orta ve lise öğrenimini Dörtyol'da tamamladı. 1984 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun oldu.1994 yılında Van'ın Özalp ilçesinde başladığı savcılık görevine sırasıyla Bor, Kemalpaşa'da devam etti. 2003 yılından itibaren de Gaziantep Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyor. Gaziantep'te göreve başladıktan sonra 2004-2009 yılları arasında suçüstü müracaat savcılığı ile 2007-2009 yılları arasında ayrıca CMK 250. Maddesi kapsamında kalan suçların soruşturmasını birlikte yürüttü. HSYK izniyle birçok kez Jandarma Emniyet birimlerine eğitim verip, seminerlere katıldı. Evli ve iki çocuk babası.

Gaziantep Hakimi Bayram Gökhan: 1961 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk ve orta öğretimimi Kahramanmaraş'ta, lise eğitimini ise Adıyaman Besni Öğretmen Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1987-1989 yılları arasında Kahramanmaraş Adliyesi'nde hakim adaylığı stajını tamamladıktan sonra sırasıyla; 1989-1991yılları arasında kurayla atandığı Malatya ili Arguvan ilçesi hakimliği, 1991-1994 yılları arasında Burdur ili Tefenni ilçesi hakimliği, 1994-1997 yılları arasında Kayseri ili Pınarbası ilçesi hakimliği, 1997-2001 yılları arasında Artvin ili Borçka ilçesi hakimliği, 2001-2005 yılları arasında Osmaniye hakimliği, 2005-2009 yılları arasında Şanlıurfa hakimliği, 2009 yılından beri ise Gaziantep hakimi olarak görev yapıyor. Evli ve 4 çocuk babası.