Tarsim'den Çiftçilere Hasar Ödemesi

YER

Tarsim'den Çiftçilere Hasar Ödemesi
- TARSİM'DEN ÇİFTÇİLERE HASAR ÖDEMESİ

(FOTOĞRAFLI)

HİKMET SAY
HATAY (İHA) â€" Tarım Sigorta Havuzu (TARSİM), Hatay İli ve çevresinde 2010 yılında doğal riskler sonucunda bitkisel ürünleri ve süt sığırları hasar gören toplam 56 üreticiden dördüne tazminatlarını Samandağ'da sembolik çeklerle ödedi.
Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, fırtınadan hasar gören Edip Akıncı adlı çiftçiye 17 bin 594 Tl. çekini vererek tebrik etti. Erik, kaysı gibi meyveleri zarar gören Ferit Havare adlı çiftçiye Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir çekini teslim etti.
TARSİM Genel Müdürü A.Bülent Bora, "Hiçbir kar amacı olmayan Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde, ülke genelinde başlangıcından bugüne kadar poliçe sayısı 1 milyon adedi geçmiş ve 119 bin 101 adet hasar dosyası için önümüzdeki günlerde 80 milyon Tl'lik hasar ödemesi daha gerçekleştirilecektir. Böylelikle 285 milyon Tl. hasar ödenmiş olacaktır"dedi.
Hatay İli ve çevresinde, hasar tazminatlarını ağırlıklı olarak dolu, fırtına ve don risklerine karşı ödediklerini belirten Bora, 2010 yılı başından bu yana aynı bölgede tarımsal üretim faaliyetinde bulunan 56 üreticiye 336 bin 402 Tl hasar ödemesi yaptıklarını dile getirdi ve üreticilerin mağduriyetlerini giderdikleri için mutlu olduklarını ifade etti.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise, çiftçilerin sigorta konusunda duyarlı olmalarını, bütün çiftçilerin,afet ve sel gibi zararları telafi etmeleri için sigortalı olmalarını istedi.
Törene Samandağ Kaymakam Süleyman Özçakıcı, TARSİM Genel Müdürü A.Bülent Bora, İlçe Tarım Müdür Vekili Selahattin Hadimoğulları, TARSİM Adana Bölge Koordinatörü Yaşar Bişgin, Tarım Kredi Mersin Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Çimen, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hurşit Aydın, Ziraat Mühendisi Tayfun Okutaner, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.
(SAY-VŞA-Y)