"Pervari'nin yol güzergahı değiştirilsin"

Siirt'in Pervari ilçesinin yeni yol güzergahının değiştirilmesi isteniyor. Muhtarların konuyla ilgili başlattığı imza kampanyasına destek veren Pervar

Siirt'in Pervari ilçesinin yeni yol güzergahının değiştirilmesi isteniyor. Muhtarların konuyla ilgili başlattığı imza kampanyasına destek veren Pervari Belediye Başkanı İsmail Bilen, yetkililerin bu isteğe kulak vermelerini ve dikkate almalarını istedi. Bilen, "Pervari Siirt Karayolunun Palamutlu Köyü, Umurlu mezrasından Ekindüzü düzlüğüne kadar olan yaklaşık 15 kilometrelik büyük rakım farkı yüzünden ağır vasıtaların zorlandığı ve yaz aylarında hararetten dolayı çıkamadıkları bir yoldur. Milli servetin kaybına hastaların çok daha geç sağlık kurumlarına ulaştırılmasına yol açan güzergah güvenlik açısında da büyük sakıncalar içermektedir. Bu yolun başka alternatifleri var. Nitekim İlçe merkezi ile Beğendik Beldesindeki 4 ve 40 köy muhtarı ortak bir görüşle bu yol güzergahının değiştirilmesi için girişim başlattı. Yetkililer nezdinde yazılı ve sözlü girişimler yapan muhtarlarımız güzergahı yarı yarıya kısaltan ve Kilis rampasını ortadan kaldıracak olan Palamutlu Köyü Umurlu Mezrasından Taşdibek Köyünün Çıngırak Mezrası üzerinden Ekindüzü Köyü yakınlarında mevcut güzergaha bağlanmasını istiyorlar. Alternatifleri varken bu güzergahta ısrar edilmesine bir anlam veremiyoruz. Çünkü yeni alternatif yol hem mesafeyi kısaltıyor, hem daha engebesiz ve en önemlisi de daha güvenlidir. Bu nedenle yetkililerin muhtarların tüm ilçe halkının görüşlerini yansıtan bu isteklerini değerlendirmelerini istiyoruz. İlçe halkı olarak belirlenen yol güzergahının yanlış olduğu kanaatindeyiz." dedi.

Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü yetkilileri dahil çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Bilen, bu konuda ısrarcı olmaya devam edeceklerini ve gerekirse Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na başvuracaklarını ifade etti.