Kocaeli'nde hasarlı binalar yıkılıyor
Kocaeli, 17 Ağustos depreminde büyük acılar yaşadı. Sağlam olmayan birçok yapı yerle bir oldu. Yaşanan acıların muhtemel yeni bir depremde tekrar etme
İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Osman Öğretmen, mahalleleri dolaşan ekiplerin binalarla ilgili olumsuzlukları tespit ederek kuruma bilgi aktardıklarını söyledi. Öğretmen, "Ekiplerimiz yıkılmaya yüz tutan ve ciddi tehlikeler oluşturan yapılar ile yine çeşitli nedenlerle yarım kalmış inşaatlarla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Yapılan tespitlerin ardından encümen kararı uyarınca yasal şartları yerine getirerek yıkımları gerçekleştiriyoruz." dedi.
Mahalle sakinleri de yıkım çalışmalarını yakından takip ediyor. Süleyman Şen ve Ali Rıza Aktuna adlı mahalle sakinleri de yıkımlarla ilgili şunları söyledi: "Baliciler, sarhoşlar ve ayyaşların mekanı olan eski evin yıkılmasından çok memnunuz. Yapılacak düzenleme çalışmalarından sonra burası daha güvenli hale gelecek ve huzurumuz artacak."
