Gürsu Hali Faaliyetine Devam Ediyor

Gürsu Hali'nin işletme yetkisini uzlaşmacı bir tavırla devralan Bursa Büyükşehir Belediyesi, hal esnafının endişelerini giderdi. Gürsu Hali'nde faaliyetin devam edeceği bildirildi.

Gürsu Hali Faaliyetine Devam Ediyor
Gürsu Belediyesi tarafından inşa edilen ve Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Gürsu Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali esnafının endişeleri giderildi. İsteyen esnaf faaliyetine Gürsu'da devam edebilecek. Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Toptan Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Öz, hal esnafıyla beraber Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.
Görüşmede, işletme yetkisi daha önce Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Gürsu Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde faaliyet gösteren esnafın meseleleri ele alındı. Esnafın Öz'ün taleplerini dinleyen Altepe, Gürsu Hali'nde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını, isteyen sebze ve meyve komisyoncularının Gürsu'da faaliyet gösterebileceğini söyledi. Altepe, Gürsu'dan Görükle'deki merkez hale taşınmak isteyen esnafın da önünün açık olduğunu kaydetti.
Gürsu Hali'nin işletme yetkisini uzlaşmacı bir tavırla devralan Büyükşehir Belediyesi, Haziran 2010 tarihinde Gürsu Hali'ndeki işyerlerinin Görükle'deki merkez hale taşınmasıyla ilgili olarak meclis kararı almış, buna göre, Gürsu Hali'ndeki esnafın müktesep hakları Görükle Hali ile birleştirilmişti.
Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Başkan Altepe'ye teşekkür ederken, dükkanlarını taşımak isteyenlerin Görükle'ye gidebileceğini, isteyen esnafın da Gürsu'da faaliyet gösterebileceğini söyledi. Özcü, Gürsu'da inşa ettikleri sebze ve meyve halinin son derece modern imkanlara sahip olduğunu da ifade etti.
Gürsu Toptan Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Öz de Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'nin "Gürsu Hali devam edecek" mesajı verdiğini belirterek, ilçede faaliyet gösteren esnafın herhangi bir sıkıntıya girmesine gerek olmadığını dile getirdi.