Dr. Figen Es: Son dönemde annelik geri plana itildi, kadınlık vasfı öne çıkarıldı

Kimse Yok Mu Derneği gönüllü koordinatörü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Figen Es, kadınların son dönemde annelik vasfını

Kimse Yok Mu Derneği gönüllü koordinatörü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Figen Es, kadınların son dönemde annelik vasfını geri plana atarak, kadınlık vasfını öne çıkardığını söyledi.

Denizli Armoni Hanımlar Derneği Saracoğlu Kasrı'nda "Mutlu anne, mutlu bebek" konulu etkinlik ve el işi sergisi düzenledi. Etkinliğe Denizli Armoni Hanımlar Derneği Başkanı Muradiye Koyu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Dr. Figen Es ve çok sayıda kadın katıldı.

Sergi öncesi kadınlar yönelik bir sunum yapan Kimse Yok Mu Derneği gönüllü koordinatörü Dr. Figen Es, her kadının ortak vasfının annelik olduğunu belirterek, "Fakat son dönemde annelik vasfımızı biraz geriye atıp kadınlık vasfımızı çok öne çıkardık. Kilolarımıza çok fazla taktık. Eşlerimizin yüzlerinin mimiklerine takıldık. Gönle hitap eden anneler göze hitap eden hale geldi." dedi.

İnsanların vehimlerle problemlerini büyüterek adeta kör kuyunun içine düştüğünü ifade eden Dr. Es, "Ben yerine bizi koyarak duyarlıklarımızı arttırmalıyız. Vehimlerimiz artınca içime kapanıp kalıyoruz. Kendimize bir odak belirleyelim. En büyük sıkıntımız duyarsızlık. Yeri gelip çocuğumuzun hassasiyetlerine bile duyarsız hale gelir olduk. Kendi ailemiz içinde duyarsız olduğumuz noktada başkalarının dertleriyle nasıl ilgileneceğiz. Çocuklarımıza 'Sen kendi problemini kendin çözebilirsin. Çocuklarımız yürümeye çalışırken düş, kalk, öğren.'diyoruz." diye konuştu.

Duyarlılıklar kalkınca insanların birbirimizi kabul etme durumunun kaybolduğunu anlatan Es, "Herkes benim istediğim gibi olmak zorunda diye düşünüyor. Herkes kendi başının çaresine baksın diye düşünülüyor." şeklinde konuştu.

Arkadaş anne ve babalarına bir saat zaman harcamayan insanların, televizyondaki dizelere saatlerce beynini vererek seyrettiğini dile getiren Dr. Es, daha şuurlu olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından el işi sergisinin açılışının kurdelesi Dr. Figen Es ve Dernek Başkanı Muradiye Koyu tarafından kesildi.