Sağlıkçılardan döner sermaye talebi

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemelerinin emekliliğe yansıtılması ve belli bir oranda sabit ödenmesi için dilekçe kampanyası b

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemelerinin emekliliğe yansıtılması ve belli bir oranda sabit ödenmesi için dilekçe kampanyası başlattı. Sendika tarafından hazırlanan dilekçeler kurumlarda çalışanlar tarafından doldurularak Sağlık Bakanlığı'na gönderilmesi için çalıştıkları kuruma verilecek.

Hazırlanan dilekçelerde sağlık hizmetlerinin biri ekip hizmeti olduğuna dikkat çekildi. Tam gün yasası ile doktorların döner sermayelerinin emekliliğe yansıması ve belli bir bölümünün peşin ödenmesinin sağlandığına işaret edildi. Hekim dışı sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirlerine fiilen katkı sağlamalarına rağmen iyileştirmelerden yararlanamamalarının hukuk kuralları ile çeliştiği kaydedildi.

Hekim dışı sağlık personeline de herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın her ayın 15inde ödenen döner sermaye sabit ödemesi yapılması ve ödenene döner sermayenin hekimlerde olduğu gibi aynı oran üzerinden emekli aylığına yansıtılması için kanuni düzenleme yapılması istendi.

Gerçekleştirilen dilekçe kampanyası ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Çalışanların döner sermayelerinin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle emekli olduklarında gelirlerinde çok ciddi bir azalma oluyor. Sağlık çalışanları geçinememek kaygısıyla emekli olamıyor. Türk Sağlık-Sen olarak hekim arkadaşlara yapılan söz konusu iyileştirmenin tüm sağlık çalışanlarını da kapsamasını istiyoruz. Bunun için kanuni bir düzenleme talep ediyoruz. Bu amaçla dilekçe kampanyası başlattık. Binlerce çalışan dilekçelerini imzalayarak Bakanlığa gönderecekler." dedi.