Kadınlar Şölende Buluştu

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi tarafından Şatopark Düğün ve Konferans Salonu'nda bir "Kadın Şöleni" gerçekleştirildi.

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi, Şatopark Düğün ve Konferans Salonu'nda "Kadın Şöleni" düzenledi. Şölene Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, Belediye Meclis Üyeleri ve Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş katıldı. Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş'ın konuşması ile başlayan şölene, Kardelen Kadın Evi hocalarından Ayten Çetiner'in şiddete maruz kalmış bir gelini canlandırdığı mini gösterisi renk kattı. Gösteride babasından dayak yiyerek zorla
evlendirilmeye çalışılan bir kızı canlandıran Çetiner'e Alataş, uğradığı şiddetle nasıl mücadele edebileceğine dair bilgiler verdi. Kadınların tüm dünyada şiddete maruz kaldığına değinen Alataş, "Hemen hemen bütün ülkelerde kadınlar şiddetle karşı karşıyadırlar. Fakat bizim bölgemizde bu beş kat daha fazladır. Egemen erkek zihniyetinin daha yaygın olmasından dolayı, kadınlarımız acılar çekmektedir. Biz kadınlarımıza bu tür destekleri sunmak için açıldık ve çok başarılı bir şekilde hep beraber yolumuza devam
ediyoruz" dedi. Kadın kurumlarını, bölgedeki mağduriyet ve yoksulluğu giderebilmek, dayanışma kurabilmek amacıyla açtıklarını söyleyen Alataş, "Kardelen Kadın Evi'nin esas amacı kadının ekonomik, sosyal ve kültürel hayata etkin bir katılımını sağlamaktır. Kadınlara, karşılaştığı zorlukları nasıl aşabileceğini öğretmektir" diye konuştu.
Kadın çalışmalarında kazandıkları başarıların en büyük mimarlarının gönüllü hocaları ve kadın aktivistler olduğunu belirten Mukaddes Alataş, gönüllü hocaların şölende teşekkür belgesi ve hediyeler ile ödüllendirileceğini söyledi. Alataş'ın konuşmasından ardından Kardelen Kadın Evi'ni anlatan bir kısa filmin gösterildiği şölen, Kardelen Kadın Evi öğrencilerinden oluşan folklor ekibinin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Gösterinin ardından folklor ekibi ile birlikte halay çeken kadınlar, davul zurna
eşliğinde eğlendi.
Şölende Kardelen Kadın Evi El Sanatları kursiyerlerinden Hülya Bulut ve Hülya Ağma da birer konuşma yaparak kendilerine gelişim fırsatını veren Bağlar Belediyesi'ne ve Kardelen Kadın Evi'ne teşekkürlerini iletti. Bulut, Kardelen Kadın Evi sayesinde ayakları üzerinde daha iyi durmayı öğrendiğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Kendime duyduğum güven Kardelen'in bana kattığı artılardan bir tanesi. Bunun gibi daha birçok örnek var. Yöneticilerimiz bize çok yardımcı oldular. Hepsi güler yüzlü ve samimiydiler. Bizimle oturup sohbet ediyor ve kimsenin kılık kıyafetine, kültürüne bakmadan derdine derman oluyorlar. Ben yöneticilerimize ve hocalarımıza bize böyle bir imkan sağladıkları için çok teşekkür ediyorum."
Kardelen Kadın Evi ile 2006 yılında tanışan ve başlarda El Sanatları Atölyesi'nde kursiyer olan Hülya Ağma ise 4 yıl sonra atölye açtığını belirtti. Ağma, "4 yıl sonra Elif Ahşap Atölyesi'ni faaliyete geçirdik. Biz onlarla çok mutluyuz. Bütün kadınların evden çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Şölende, Kardelen Kadın Evi'nin gönüllü öğretmenlerine teşekkür belgesi ve hediyeler de verildi. Şölen, Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi'nden Koma Hemdem'in verdiği konserle devam etti.