'Felaket Ders Olmalı'

Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, 14 Ekim gecesi Side Aqua Beach Otel'de meydana gelen yangın felaketinin Manavgat'ın ve tesislerin eksiğini gözler önüne serdiğini belirtti.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Side Aqua Beach Otel'de meydana gelen yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir felaketin yaşandığı doğru. Tek tesellimiz kimsenin canına bir şey gelmemesi. Ancak bu olay bize Manavgat'ta itfaiye ve ekipman açısından ne kadar eksik olduğumuzu, tesislerimizin de yangın ve benzeri olaylara karşı hazırlıksız olduğunu göstermiştir" dedi.
Başta Antalya Valiliği olmak üzere kurulacak komisyonlarla gelecekte olabilecek yangınlara karşı gerekli tedbirlerin gözden geçirileceğini belirten Türkoğlu, "İhmali bulunanlara gerekli duyarlılığı göstermeyen işletmelere kim olduğuna ve işletmenin ne getirdiğine bakılmaksızın gerekli cezalar uygulanacaktır" diye konuştu.
Türkoğlu, "Otelde çatıda bir yangın başlamış çevredeki tüm itfaiyeler tarafından ani bir müdahale bulunulmuştu. Ancak otelin çok yakınlarına itfaiye araçlarının girememesi ve sadece otelin ana girişinden ve yoldan müdahalelerin yapılabilir durumda olması sebebiyle yangın çok daha fazla sürmüş ve çatının tamamen yanmasıyla sonuçlanmıştır. Bu bizi bir konuda da uyarmış oldu bazen bela ve musibetler fırsata döndürülebiliyor. Şu anda Manavgat Belediyesi ve (MATAB) Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı
Tesisleri Yapma Ve İşletme Birlik Başkanı görüştük. Bu konudaki bütün aksaklıklar Valiye bütün çıplaklığıyla, ayrıntılarıyla aktarıldı" diye konuştu.
İtfaiyelerin yetersiz olmasından dolayı kısa sürede söndürülebilecek yangının 5 saat sürdüğünü belirten Türkoğlu, şunları söyledi:
"Yangına çevre belediyelerin ani müdahalelerin olmasına rağmen itfaiye merdivenlerinin yetersiz olması yangının büyümesine ve yangının tamamen sönmesi 5 saate yakın bir zaman sürmesine neden olmuştur. Bundaki en etkili müdahaleyi Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye dairesinin 54 metre uzunluğundaki merdivenli aracığıyla yapılabilmiştir. Gece saat 04,00 sularında Alanya Belediyesi'ne ait 37 metre yükseklikte merdiveni bulunan itfaiye olay yerine sevk edilmiş, daha önce Alanya'dan gelerek yangına
müdahalede bulunmakta olan itfaiyeler ise Alanya'da çıkabilecek olası yangın ihtimali nedeniyle Alanya'ya geri gönderilmiştir. Bölgemizdeki çok katlı özellikle otellerin varlığı, otel binaların ulaşımında sıkıntılar imkansızlıklar nedeni ile uzun merdivenli itfaiyelere bir kez daha ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz ekim ayında belediye meclis toplantısında Manavgat Belediyesi'nin alınmış bir kararı var. Bir itfaiye aracı alınması kararı var. Manavgat Belediyesi bu aracın niteliklerini belirlerken
bu hususları mutlaka dikkate alacak."