Diyarbakır'da 3 dilde tıp kongresi

Güneydoğu'daki bölge tabip odaları tarafından düzenlenen Mezopotamya Tıp Günleri'nin ikincisi gerçekleştirildi. Kongre'nin dili Türkçe, Kürtçe ve İngi

Güneydoğu'daki bölge tabip odaları tarafından düzenlenen Mezopotamya Tıp Günleri'nin ikincisi gerçekleştirildi. Kongre'nin dili Türkçe, Kürtçe ve İngilizce oldu.

Diyarbakır'da üç gün sürecek Mezopotamya Tıp Günleri'nin ikincisi yapıldı. Düzenleyicileri arasında Batman, Siirt, Şırnak Mardin tabip odalarının bulunduğu ve Diyarbakır Tabip Odası'nın ev sahipliğinde yapılan 'Mezopotamya Tıp Günleri'nde davetliler arasında Ortadoğu ülkeleri ve Türkiye'nin bir çok yerinden yerli ve yabancı hekimler katıldı.

Cigerhun Kültür merkezinde gerçekleştirilen kongrede konuşan Tabipler Odası Onursal ve Kongre düzenleme Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, ortalama insan ömrünün verilerinin Güneydoğu'da yaşayanlar bazında ortaya çıkmadığını ifade ederek, "Bütün dünyada kullanılan sağlık ve toplumsal gelişmeye işaret eden parametrelerden birisi de ortalama insan ömrüdür. İsveç ve Japonya bu kategoride başı çeken ülkelerdir. Biz Kürtlere anlamlı bir istatistik yok. Fakat şunu biliyoruz ki, bizim toplumumuzda salgın hastalıklar verem gibi azgelişmiş ülke ve toplum hastalıkları cirit atmaktadır. Temenni ediyorum ki, gelişmişliğe bağlı olarak uzun yaşamı sağlarız."