Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Karabük'ü ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Gül, Karabük'te belediye ve valiliği ziyaret edecek, kentin önde gelen iş adamları,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Karabük'ü ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Gül, Karabük'te belediye ve valiliği ziyaret edecek, kentin önde gelen iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Safranbolu'da öğle yemeğinde bir araya gelecek. Karabük Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak olan Gül, Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek. Gül, Kardemir AŞ'de de incelemelerde de bulunacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazan'da Ankara 'Lojistik Üssü ve Gümrük İdari Birimleri'nin açılış törenine katılacak. (14.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamlarıyla toplantı yaptıktan sonra partisinin İl Başkanlığını ziyaret edecek,

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile TİM Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek. (09.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile TİM Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.(11.30)

Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) Koordinasyon Kurulu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında toplanacak. Toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'de katılacak. (10.30)

Ankara Sanayi Odası (ASO) üyeleri ve çalışanları tarafından Pakistan'daki sel felaketi mağdurları için toplanan yardım çeki ASO'da düzenlen törenle Nurettin Özdebir tarafından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e takdim edilecek. Ayrıca, ASO ve DEİK işbirliği ile "Rusya Kaluga Bölgesi Yatırım Semineri" gerçekleştirilecek. (11.00 - 15.30)

Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin genel sağlık sigortası kapsamına alınmasına ilişkin protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında imzalanacak. (11.30)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 'Açlığa Karşı Birleşelim' temasıyla 30.'su kutlanacak olan Dünya Gıda Günü ve FAO'nun 65. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerine katılacak. (09.30)

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ev sahipliğinde Swissotel'de düzenlenecek uluslararası konferansın açılışında konuşacak. (9.00)

Demokratik Pakistan'ın Dostları grubu, Pakistan'ın sel felaketinin ardından yeniden imar planını öğrenmek üzere toplanıyor. Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle ile görüşecek.

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde, biri Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının sanıkları 29. kez hakim karşısına çıkacak. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada, mahkeme heyeti, dava dosyası ve ek delil klasörleri Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan 'Kafes Eylem Planı' ile Zirve Yayınevi cinayetleri arasında bir bağ olup olmadığı konusundaki görüşünü açıklayacak.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve beraberindeki heyet, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'i makamında ziyaret edecek.(10.30)

Hanri Benazus'un katkılarıyla düzenlenen, ''Daha Önce Hiç Görmediğiniz Atatürk Fotoğrafları'' sergisi, Ankara Karum'da açılacak.

Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında "Yeni Gıda Yasası"nın getirdiği yenilikler hakkında bilgilendirme toplanntısı yapılacak. (09.30)

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, 17 Ekim de Ankara'da gerçekleştirilecek olan "Olağanüstü Büyük Kongre" ile ilgili basın açıklaması yapacak. (10.30)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı yapılacak. (18.00)

Trabzon Valiliği'nin daveti üzerine 3 günlük ziyaret için Trabzon'a gelen 7 Arap ülkesinin büyükelçilerine Zorlu Grand Otel'deki toplantıda ilin ekonomik ve ticari potansiyeline ilişkin sunum yapılacak. (15.00)

Muğla'daki öğrenci olaylarında ölen Şerzan Kurt'un davası Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(14.00)

Beko Basketbol Ligi'nde 2010-2011 sezonundaki maçlarını Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacak olan Fenerbahçe Ülker basketbol takımı teknik ekip ve oyuncuları salonda incelemelerde bulunacak. (11.00)

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftası Bursaspor – Kardemir Karabükspor karşılaşmasıyla başlayacak. (20.00)