Sivas Projeleriyle Anılacak

Avrupa Birliğine Uyum Yönlendirme ve Danışma Kurulu'nun onayladığı Eylem Planı kapsamında Sivas Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Avrupa Birliği Bürosu tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Kaymakamlıkların Proje ekiplerine yönelik eğitim verildi

Sivas Projeleriyle Anılacak
Avrupa Birliğine Uyum Yönlendirme ve Danışma Kurulu'nun onayladığı Eylem Planı kapsamında Sivas Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Avrupa Birliği Bürosu tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Kaymakamlıkların Proje ekiplerine yönelik eğitim verildi.
AB Bürosu Uzmanlarından Abdullah Mısıroğlu ve Arzu Yaraş tarafından verilen eğitimlerde, Avrupa Birliği Mali Yardımları, kalkınma ajansının destekleri hakkında bilgilendirme yapılırken, 'paydaş, sorun, hedef, strateji analizleri ve mantıksal çerçeve matrisi, başvuru formu ve bütçe' konuları da anlatıldı. 11 Ekim tarihinde başlayan eğitim çalışmaları kapsamında kamu kurumları ile kaymakamlıklardan gelen proje ekipleri gruplara ayrılarak üç günlük eğitime alınacak. Sivas Öğretmen Evi'nde devam eden eğitim çalışmalarının 8 Kasım tarihinde sona ereceği öğrenildi.
Proje hazırlamaya yönelik verilen eğitimlerin ilk grubunda yer alan ve eğitimlerini tamamlayan Suşehri, Koyulhisar, Doğanşar ilçeleri ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Proje Ekiplerine katılım belgeleri Vali Yardımcısı Kemal Şahin tarafından verildi. Proje hazırlamanın önemine değinen Vali Yardımcısı Şahin, projelerin sorunları çözmeye yönelik hazırlanması gerektiğini kaydetti. Hedeflerinin Sivas'ı örnek projelerle anılır bir il haline getirmek olduğunu vurgulayan Kemal Şahin, katılımcılara teşekkür ederek, başarılar diledi.