Niğde Belediyespor'da Hedef 3. Lig

Niğde Belediyespor, Bölgesel Amatör Lige (BAL) şampiyonluk parolasıyla başladı.

Niğde Belediyespor'da Hedef 3. Lig
Türkiye Futbol Federasyonu'nun profesyonel ligde takımı bulunmayan illerden oluşturduğu BAL müsabakaları geçtiğimiz hafta sonu yapılan ilk maçlarla başladı. Niğde Belediyespor'da yönetimine getirilen yeni ekip, düzenledikleri basın toplantısı ile amaçlarının Niğde'yi profesyonel lige çıkartmak olduğunu söyledi. Düzenlenen basın toplantısına Kulüp Başkanı Lütfi Yılmaz, Başkan Yardımcısı Sebahattin Altındal, yönetim kurulu üyesi Seyit Ahmet Buğdaycı, Teknik Direktör Serkan İbiş ve yardımcı antrenör Yazgı Tuncel katıldı. Yeni yönetimin göreve başlamasıyla hedeflerin de büyüdüğünü belirten Başkan Yılmaz, gönüllülük esasına göre yaptıkları yeni yönetim şemasıyla kentin futbola olan bakışını değiştirmek istediklerini, azalan ilginin kaliteli futbol ve tabelaya yansıyacak skorlarla yeniden heyecana dönüştürüleceğini söyledi. Sporda centilmenliğin ön plana çıkartılması, futbolcular arası, taraftarlar arası küfürün ortadan kaldırılması için bir takım faaliyetlerde bulunacaklarını kaydeden Yılmaz; "Geçtiğimiz hafta oynadığımız Karaman deplasmanında sahayı dolu görmek, hiç kimsenin küfretmediğini görmek bizi çok memnun etti. Henüz yeni kurulan bir takımız. Bizden beklentiler yüksek ancak biz ayağımız yere basarak hareket etmek istiyoruz. İlk hedefimiz takımın birbiriyle olan uyumunu tesis etmek, ardından ligde alacağımız başarılı sonuçlarla hedefe doğru kararlılıkla ilerlemek" dedi.
Futbolun maddi imkanlarla bir yere gelebileceğini bu nedenle Niğdeli hayırsever ve sporseverlerin kulübe gerekli katkıları sağlayacağına olan inançlarının tam olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu takım hepimizin. Bizler bu göreve gönüllülük esasıyla geldik ve hiçbir beklentimiz yok. Ancak takım olarak alacağımız başarılı sonuçlar hepimizin göğsünü kabartacak. Spor bir ilin veya ülkenin tanıtılmasında çok önemli bir faktör. Bu nedenle spora vereceğimiz destek, kente ve bölgeye vereceğimiz destek haline gelecektir" şekline konuştu.
Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Karaman Gençler Birliğispor ile 0-0 berabere kalan Niğde Belediyespor bu hafta sahasında Nevşehir takımı Narspor'u ağırlayacak.