Köln Kitap Fuarı, kapılarını açtı

Almanya'nın Köln kentinde 15-25 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan "Kitap ve Kültür Fuarı" kapılarını açtı. Kültür Bakanlığı tarafından destekl

Almanya'nın Köln kentinde 15-25 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan "Kitap ve Kültür Fuarı" kapılarını açtı. Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen fuar, Köln'de 10 gün boyunca kitapseverlerle kitapları ve yazarlarını buluşturacak.

Okur kitabevi tarafından organize edilen kitap fuarı Köln-Mülheim semtindeki Stadthalle salonunda düzenleniyor. ı Kitap fuarına Türkiye'den katılacak 15 yazarın arasında Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. İskender Pala, Doç. Dr Osman Can, Dr. Muhammed Bozdağ, Dr. Sevim Asımgil, Sema Maraşlı, Turgay Güler, Mehmet Ali Bulut, Aysal Aytaç, Mine İzgi, Nurdan Damla ve Osman Kaplan gibi isimler yer alıyor.

Avrupa çapında 100 bin den fazla ziyaretçinin beklendiği fuar 10 gün sürecek. Fuar süresi içerisinde çeşitli konferans ve paneller düzenlenecek. Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Osman Can "Referandum'dan sonra Türkiye'nin yol haritası" konulu konferans verecek.

Kitap Fuarı tertip heyetinden organizatör Mehmet Ali Demirel, kitapseverlere çekilişle hediyelerin de verileceği fuara büyük ilgi beklediklerini söyledi. Türkiye'de yeni piyasaya çıkan bütün kitapların yanı sıra her türlü kitapların satışa sunulacağını belirten Demirel, kitap fuarında aile ve çocuk eğitimine yönelik konferans ve panellerin de düzenlendiğini belirtti.