Cihan Haber Ajansı Gündemi

14 Ekim 2010 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi 2010-2011 Eğitim

14 Ekim 2010 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine katılacak. (10.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan dönüşü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde haftalık görüşmesini gerçekleştirecek. (18.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nin eğitim yılı açılış törenine katılacak (09.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Brüksel'de NATO toplantılarına katılacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İzmir'de '2. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri' konulu konferansa katılacak. (09.30)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 'Tarım ve İnsan' konulu 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi'nin açılışa katılacak. (11.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Ekonomi Basını (EBP) İstanbul Zirvesi programı kapsamında verilecek öğle yemeğine katılacak. (12:30)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Beyin Fırtınası' toplantıları kapsamında gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle biraraya geliyor. (20.00)

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Renault Otomobil firması arasında tamamen elektrikli araçlar için Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasında protokol imzalanacak. (11.00)

Beykoz Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili açılan davada sanıkların yargılanmasına devam edilecek. (09.00)

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Salih Güloğlu, 2010 yılı 'vekaleten kurban bağış faaliyeti' ile ilgili vakıf genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni gerçekleştirilecek (21.00)

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, TSE'nin 56'ıncı kuruluş yılı nedeniyle basın toplantısı düzenleyecek. (09.30)

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantısı yapılacak. (13.30)

Barış ve Demokrasi Partisi İzmir İl teşkilatı üyeleri, ROJ TV'nin kapatılmak istenmesiyle ilgili Danimarka Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapacak. (12.00)

SP eski Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ile eski il başkanı Ömer Topaloğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı yapacak. (13.00)

Trabzon Valiliği'nin davet ettiği Arap ülkeleri büyükelçileri, 3 günlük ziyaret için Trabzon'a gelecek. Büyükelçiler, temaslarının ilk gününde Trabzon Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası'nda görüşmelerde bulunacak ve Sümela Manastırı'nı gezecek. (10.30-15.00)

İHH İnsani Yardım Vakfı ve mağdurlar, Mavi Marmara davasını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıyor. Dava dilekçesi ve dosyası Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne verilecek. Mağdurlar, mahkeme binası önünde basın toplantısı düzenleyecek.

KKTC ile Rum Kesimi arasındaki yedinci sınır kapısı 'Yeşilırmak' törenle açılacak. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lider Dimitris Hristofyas'ın katılacağı törende AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle de hazır bulunacak.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, bugün Kraliçe Elizabeth'e 'itimatnamesi'ni sunuyor. Ünal Çeviköz, Kraliçe'nin özel atlı arabasıyla büyükelçilik residansından alınıp saraya götürülecek.

SPOR

Beşiktaş Kulubü, Fi-yapı ile İnönü Stadı için sponsorluk anlaşması imzalayacak (11.30)

Beko Basketbol Ligi'nin sponsorluk anlaşması yenilenecek (11.00)

Fenerbahçe'de Konyaspor maçının hazırlıkları devam edecek.

Spor Toto Süper Lig'de kötü günler geçiren Sivasspor, pazar günü oynayacağı Kayserispor maçına hazırlanıyor.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 300 bin TL tazminat davası açılan futbolcu Süleyman Youla'nın yargılanmasına devam edilecek.