Çiftçilere teknik gezi yaptırıldı

Sivas Tarım İl Müdürlüğü, Mera Islah Amenajman projeleri kapsamında yer alan köylerde teknik hayvancılık konularında yatırım yapmayı düşünen çiftçiler

Sivas Tarım İl Müdürlüğü, Mera Islah Amenajman projeleri kapsamında yer alan köylerde teknik hayvancılık konularında yatırım yapmayı düşünen çiftçilere yönelik teknik gezi düzenledi.

Gezi kapsamında tesislerin yem ihtiyacını karşılayan yem üretim siloları ile silaj tesislerinde hayvan besleme teknikleri konularında bilgiler alındığını belirten Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, "Gezi kapsamında ayrıca hayvanların tesis koşulları, yaşam alanlarının yerinde görülmesi ile temizlik ve hijyen konularının önemi, damızlık hayvanların yaş gruplarına göre padok ayrımları incelendi. Yine süt sığırcılığındaki teknik gelişmeler, sektörel mekanizasyonun önemi, süt sağım ünitelerinin yerinde kontrolü sırasında tesisin sorumlu müdürü tarafından bilgilendirme yapıldı. Bölgemizde bulunan ve modern bir işletme olan Saray Hayvancılık tesislerinin teknik hayvancılık konusunda yatırım düşünen çiftçilerimize örnek olacağını düşünerek böyle bir gezi bu tür faydalı teknik geziler devam edecektir." dedi.