Başkan Altan Basın İle Buluştu

Yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle uzun süredir görevi başında olamayan ve raporlu olan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan basın mensupları ile bir araya gelerek, gündemi değerlendirdi

Başkan Altan Basın İle Buluştu
Yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle uzun süredir görevi başında olamayan ve raporlu olan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan basın mensupları ile bir araya gelerek, gündemi değerlendirdi. Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi içerisinde sabah kahvaltısı vererek, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Altan, "Artık bıçak kemiğe dayandı. Bizimle uğraşanlarla bizlerde hukuk önünde hesaplaşacağız" dedi.
Toplantıda sadece bir merhaba konuşması yapan Başkan Altan, daha çok gazetecilerin gündem ile ilgili sormuş olduğu soruları yanıtladı. Yanında bir ödül ile toplantıya gelen Altan, "Bu ödül Kıbrıs Girne Üniversitesi tarafından Türkiye genelinde kendi kriterlerine göre uygun olarak iki siyasetçiye layık görülmüştür. Bunlardan birisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ve Payas Belediye Başkanı olarak beni layık görmüşlerdir. Ağırlıklı olarak sanatçıların ödül aldığı bir törendi. Güzel bir ortamdı. Bu konuda bizi bu güzel ve değerli ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum" dedi.
2011'de gerçekleştirilecek olan genel seçimlerle ilgili olarak kesin bir dille milletvekili adayı olmayacağını belirten Altan, "Benim şahsımla alakalı olarak genel seçimlerde aday olmam söz konusu değil. Bunun için hiç çalışmadım, böyle bir talebimde olmadı" dedi.
Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nin yakın zamanda restore edileceğini ve çalışmaların başlayacağını kaydeden Altan, "Kervansaray, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Payas Belediyesi'ne kiralanmıştır. Hatay Valiliği tarafından projemiz onaylanırsa bizler Payas Belediyesi olarak burada ki projemizi hemen hayata geçiririz. İhale yoluyla yapacağımız restore çalışmalarının 1 yıl sürmesini düşünüyoruz. Şu anda uzun çarşı olarak bulunan yer yine çarşı, Kervansaray olarak kullanılan yerde yine otel olarak kullanılacak. Yani 1500' lü yıllarda nasıl kullanılmışsa yine aynı şekilde kullanılacak" dedi.

"GÖREVİNİ YAPMAYANLARI DAVA EDECEĞİZ"
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Dörtyol'da yaşanan olaylara ve kendisinin yıpratılmak istendiği konusunda ki sorulara yanıt vererek, konunun yargıya taşındığını ve gerekli cevapların Türk Adaleti tarafından verileceğine dikkat çekti. O dönemde bir belediye meclis üyesi ile ilgili çıkan iddiaları da yanıtlayan Altan, şunları söyledi:
"Bahse konu arkadaşımızın meclis üyeliği halen devam ediyor. Ben raporlu olduğum zaman içerisinde de bu arkadaşımız birkaç kez başkanlığa vekalet etmiştir. Ancak durum hukuki süreç içerisindedir. Bu konu hakkında yorum yapmak yanlış olur. Yine Dörtyol'da yaşanan olaylarla ilgili olarak bir komisyon kurulmuş ve çalışmalarını devam ettirmektedir. Bu konu hakkında da bizlere yine suç bulanlar oluyor. Biz ne söylesek bizi alakalı bulacaklar. Ben inanıyorum ki Türk adaleti en doğru kararı verecektir. Ancak benimle ilgili iddialara sadece pes diyorum. 2009 seçimlerinden hemen sonra karşı güçler tarafından şahsım ve ekibim hakkında sürekli dilekçeler, iftiralar ve şikayette bulunulmuştur. Kaymakamlık, valilik ve çeşitli bakanlıklara bizi şikayet ederek çalışmamızı engelleyemeye çalıştılar. Ancak bunu başaramadılar. Çünkü biz halkımızın bize vermiş olduğu güçle yeniden yüzde 55'lik bir oy oranı ile tekrar göreve getirildik. Ancak bu şikayetler yapılırken, dilekçeler verilirken benim de devlet tarafından korunmam gerekmektedir. Bu yönde bazı sıkıntıların olduğuna inanıyorum. Mesela bazı konularda "Valilik bu konuda soruşturmaya gerek yoktur" yorumunu yaparken, ancak savcılık aynı konularda tekrar benzer dilekçeleri kabul ederek, soruşturma açıyor. Bizim görevimiz halka hizmet ise bizim onu yapmamız lazım. Ancak ben ve ekibim soruşturmalar hakkında ifadeler vermekten ve savunma hazırlamaktan artık çalışamıyoruz. 2004 yılından bu yana bizimle açılan dosyaya her gün bir dilekçe eklenmektedir. Birilerinin amacı bizi çalıştırmamak. Ama onların unuttuğu şey biz uykumuzdan feragat edip çalışmamız gerekiyorsa, çalışırız. Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu ile çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşımız bizimle ilgili olumsuz düşünebilir, yanlış düşüncelere kapılmış olabilir. Ama biz devletiz. Birileri bize küsebilir. Bizlerin tahammül göstermesi gerekmektedir. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Kamu görevlileri benim hakkımı koruması gerekirken korumamaktadır. Bizde bununla ilgili bizde hakkımızı arayacağız. Görevlerini ihmal ettiğini düşündüğümüz kamu görevlileri için gerekli davaları açacağız" dedi.

"PAYAS İSKENDERUN'SUZ İSKENDERUN'DA PAYAS'SIZ OLMAZ"
Göreve geldiği günden bu yana amacının Payas'a yeni şeyler kazandırmak olduğunu belirten Altan, "Bizlerin amacı Payas'ı güzelleştirmek. Bunu bilerek, arıtma tesisimiz devreye girmiştir. Alt yapımızı bitirdik, şimdi sıra şehrimizin güzelliği. Sahilimizi güzelleştiriyoruz. Biliyorsunuz mevsimi olmamasına rağmen 125 bin fide ve fidan dikiyoruz. Bu bağlamda yine imar planı konusunda da çalışmaları hızlandırdık. Valiliğe üst ölçekli çevre planı yaptığımızı bildirdik. Şu anda Valiliğin gereken çalışmaları bitirmesini bekliyoruz. Valilik bu çalışmaları sonlandırırsa bizde meclisimiz de bu konuşur ve bir karara bağlarız. Bence İskenderun Payas'sız, Payas'ta İskenderunsuz olmaz" dedi.
Devlet görevlileri görevlerini yerine getirirken, kamu görevlilerinin de çalışmaları yapmak durumunda olduğunu ifade eden Altan şöyle devam etti:
"Yapılan özel sektör yatırımları İSDEMİR yatırımları, MMK-Atakaş yatırımları Payas'ı gözde bir merkez haline getirmiştir. Bunu fark etmemek mümkün değil. Çevre Bakanlığı ile istişareli çalışarak burada bir çevre felaketini önlemeye çalışıyoruz. Mesela kömür tesislerini yapılan çalışmalar neticesinde şehir dışına taşıdık. İSDEMİR bildiğiniz gibi doğalgaz kullanmaya başlamıştır. Baca gazı konusunda da çok duyarlı davranıyorlar. Yine çöple ilgili olarak en uygun yatırımı yapmak için sıkı hazırlık ve araştırma yaptık. İskenderun'da yapılacak yatırım tamamlanırsa çöp fabrikası dünyada bir ilk olacaktır. Biz bir an evvel bu çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Yol ağları ve trafik açısından orası halen müsait değil. Çevre yolu kullanılarak çöp fabrikasına ulaşılacaktır. Bu yüzden de bir önce karayolu oradan yonca sisteminde ki bir yol ile oraya yol açmalıdır. Ben inanıyorum ki çöp fabrikası kurulduktan sonra her şey daha güzel olacaktır. Bazı belediyelerde çöpler haftada bir toplanırken Payas Belediyesi'nde günde iki defa toplanmaktadır. Bu yüzden fabrikanın devreye girmesi belediye olarak bizim de rahatlamamız anlamına gelmektedir. Sosyal alanda da faaliyetlerimiz devam etmektedir. Belediyemize bağlı 500 sporcumuz var. Bunlar arasında milli sporcularımız da mevcut. Belediye olarak bu arkadaşlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Yine biliyorsunuz Ramazan Şenliklerimiz var. 3 yıldır sorunsuz ve başarılı bir şekilde devam ediyor. Bizler artık 3 yılın ardından buna geleneksel adını veriyoruz. Yani bundan sonra geleneksel olarak Ramazan Şenliklerimiz devam edecektir. Şenliklerimizi daha büyüterek, daha güçlü kılarak çalışmalarımızı hızlandıracağız."