Bakan Ergün Petkim'de

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bugünkü İzmir temasları Petkim'e özel bir ziyaret gerçekleştirerek, şirketin gelecek projeksiyonları hakkında yöneticilerden brifing aldı.

Bakan Ergün Petkim'de
Milletvekili olmadan önce 1994-1999 yılları arasında Kocaeli Derince'de Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Bakan Nihat Ergün, Petkim'in o dönem İzmit-Yarımca'daki kompleksin kendi sorumluluk sahasında olduğunu ve şirketi çok iyi tanıdığını söyledi.
"Hükümet olarak Türk-Azeri kardeşliğinin simgesi olarak gördüğümüz Petkim'in yatırım ajandasını dikkatle izliyoruz" diyen Ergün, şöyle devam etti: "Hükümetimizin; Üretim-İstihdam-İhracat odaklı sanayileşme stratejisi çerçevesinde, Türk sanayisinin rekabet gücü kazanması büyük önem taşıyor. Özellikle toplam ithalatımız içinde yaklaşık yüzde 75 paya sahip olan ara malı ithalâtını azaltmak için yerli üretime ve üreticilere tam destek veriyoruz. Petkim'in yatırım hedeflerinin de bu amaca hizmet ettiğini görmekten büyük mutluk duydum. Başarılar diliyorum" dedi.
Ergün, Bakanlık olarak yerli malı kullanımını her zaman desteklediklerini, Kamu İhale Yasası'nda bu yönde hükümler getirmeyi planladıklarına dikkat çekti. Petkim sahasında kurulacak SOCAR & TURCAS Ege Rafinerisi'nin, bu yerlileştirme hedefine de hizmet edeceğini kaydeden Ergün, şu değerlendirmeyi yaptı, "Yüksek katma değer yaratan sektörlerin başında petrokimya geliyor. Petkim de bu sektörün tek üreticisi ve temsilcisi konumunda. Sektörün ve Petkim'in ülkemizin ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar yerli kaynaklardan karşılayacak kapasitelere ulaştırılması için yeni yatırımların acilen yapılması, ülkemizin çıkarları açısından da büyük önem taşıyor"

"YAPILAN HER YATIRIM 'YERLİLEŞTİRME' HEDEFİNE BİR ADIM"
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e şirketin gelecek projeksiyonları hakkında bilgi veren SOCAR & TURCAS Enerji CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz ise, Petkim'in petrokimya sektöründe tek hammadde üreticisi olduğuna işaret ederek, yapacakları her yatırımın "yerlileştirme" hedefi üzerine odaklandığını dile getirdi.
Petkim Yarımadası'nın en az üç kat büyüme potansiyeli taşıdığını belirten Yavuz, "Türk sanayicisi dünyanın dört köşesinde büyük başarı öyküleri yazıyor. Dünyanın en kaliteli ürünlerini üretiyoruz. Türkiye'deki tüm kamu kurumlarının da, Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız ile aynı hassasiyete sahip olarak, yerli malı ürünleri kullanmaya azami ölçüde dikkat etmesini ve yerli üretime sahip çıkmasını diliyoruz" dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün Petkim ziyaretine İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da katıldı.