Ankara Emniyet Müdürü Çatalkaya:

Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, MOBESE sistemiyle günde 2 bin 723 hız, 16 bin 900 kırmızı ışık ihlali tespit ettiklerini belirterek " Amacımız; vatandaşlara tuzak kurarak ceza yazmak değil, vatandaşların kurallara uymasını sağlamak'' dedi

Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, MOBESE sistemiyle günde 2 bin 723 hız, 16 bin 900 kırmızı ışık ihlali tespit ettiklerini belirterek " Amacımız; vatandaşlara tuzak kurarak ceza yazmak değil, vatandaşların kurallara uymasını sağlamak'' dedi.
Ankara Emniyet Müdürü Çatalkaya, Emniyet Müdürlüğü binasında kentteki basın kuruluşlarının haber merkezlerinde görevli polis muhabirleriyle bir araya geldi. Toplantıda basın mensuplarına MOBESE ile ilgili gelişmeleri aktaran Çatalkaya, bu kameraların özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine, "Vatandaşlarımızın özel hayatı, bizim alanımızın dışında. Vatandaşın özel hayatıyla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Kameraların ayarlanması sadece cadde ve sokaklara yönelik.
Hiçbir zaman ikamete ya da iş yerlerine denk gelmiyor. Zorunlu olarak denk geliyorsa da buzlama yapılarak orası tamamen karartılıyor. Kameralar sadece vatandaşın güvenliği için cadde ve sokakları izleyecek şekilde ayarlı. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın" dedi.
Çatalkaya, MOBESE sistemiyle günde 2 bin 723 hız, 16 bin 900 kırmızı ışık ihlali tespit ettiklerini kaydederek, "Amacımız; vatandaşlara tuzak kurarak ceza yazmak değil, vatandaşların kurallara uymalarını sağlamak" diye konuştu.
Modifiye edilmiş araçlar, siren ve çakar lambalarla ilgili bir başka soru üzerine ise Çatalkaya, sadece koruyan ve korunan araçlarda siren ve çakar lamba kullanılabileceğinin yasalarda belirtildiğini vurgulayarak, yasayı ihlal eden araçlara yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.