Altuğ'dan Ertan'a Ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, çocuk ve gençlerin başarı oranlarının sosyalleşmeleri ile doğru orantılı olduğuna inandığını söyledi.

Altuğ'dan Ertan'a Ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen 'Çocuk ve Gençlerin Oyun, Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Etkinlik Yoluyla Gelişimlerinin Desteklenmesi Projesi' kapsamında kente gelen İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Murat Altuğ, beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan'ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Altuğ, söz konusu projeyle birlikte engelliler de dahil olmak üzere tüm dezavantajlı çocuklar ve her türlü yetenek düzeyinden ilköğretim düzeyindeki çocuk ve gençlerin hedef grup olarak belirlendiğini vurguladı. Altuğ, "Yüksek kalitede beden eğitimi, fiziksel etkinlik, spor ve oyunun öğretmenler, toplum liderleri ve gönüllüler tarafından okullarda ve toplum düzeyinde etkin bir şekilde kullanılarak, engelli ve kız çocuklar dahil olmak üzere çocuklar ve gençlerin hayatlarında fark katmayı amaçlıyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan da Mersin'in, Erzurum ve Trabzon ile birlikte proje için 'pilot il' olarak seçilmesinin memnuniyet verici bir durum olduğunu kaydetti. Projeye, yasalar ve imkanlar ölçüsünde gerekli desteği vereceklerini belirten Ertan, "Bir çocuk veya gencin sosyalliği ne kadar gelişirse başarısının da o oranda artacağına inanıyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak basketbol okulları ile çocuk ve gençlerimizin boş vakitlerini olumlu olarak değerlendirmelerini sağlıyoruz. Bu projeye de elimizden gelen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.