Altıparmak'ta değişim başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesiyle Altıparmak'a meydan olarak kazandırılan Osmangazi Kaymakamlığı Bahçesi törenle kul

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesiyle Altıparmak'a meydan olarak kazandırılan Osmangazi Kaymakamlığı Bahçesi törenle kullanıma açıldı.

Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerdeki cephe düzenleme çalışmalarının Altıparmak Caddesi'ndeki ilk basamağı olan kaymakamlık binası önündeki meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Bahçe duvarları kaldırılarak önü bir meydana çevrilen binanın dış cephesi temizlendi ve çevresi yenilendi.

Cumhuriyet döneminin ilk mimari eserlerinden olan ve 1948 yılında yapılan binaya prestij katan meydan, törenle halkın kullanımına açıldı. Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

"BURSA'YI NAKIŞ GİBİ İŞLİYORUZ"

Başkan Altepe törende yaptığı konuşmada, tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları hızla sürerken, Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir hale gelmesi için kentin her köşesinde çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

Ana caddelerdeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Altepe, Osmangazi Kaymakamlık binası önünde yaptıkları küçük bir düzenlemenin bile bölgenin çehresini değiştirdiğini kaydetti.

Altıparmak Caddesi üzerindeki binalarda cephe düzenleme çalışmalarına da kısa süre içinde başlanacağını kaydeden Başkan Altepe, "1 nolu tramvay hattının geçeceği Altıparmak caddesi yenilenen yüzüyle Bursa'ya ayrı bir değer katacak. Gerek tarihi kültürel miras çalışmaları, gerekse kentsel tasarım çalışmalarıyla Bursa'nın her köşesini nakış gibi işliyoruz." dedi.

"STADYUMA GÖRKEMLİ MEYDAN YAPILACAK"

Stadyumun karşısındaki boşaltılan Sosyal Güvenlik Kurumu binalarının bulunduğu alanın da görkemli bir meydana dönüştürüleceğini diye getiren Başkan Altepe, "Özel İdare mülkiyetindeki binaların Büyükşehir Belediyemize takası ile ilgili işlemler sürüyor. Burası da şelaleleriyle görkemli bir meydan olacak. Uludağ yamaçlarında devam eden düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla bu bölge Bursa'nın en önemli vitrini olacak." diye konuştu.