Adü'de Yatırımlar Devam Ediyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Yerleşkesinde yapılacak olacak ilave dersliklerin temeli törenle atıldı.

Adü'de Yatırımlar Devam Ediyor
Temel atma törenine Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kılıç, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, öğretim üyeleri, ADÜ personeli ile, öğrenciler katıldı. Temel atma töreninden önce saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, 4 yıllık çalışma sürecimizde hızlı gelişmeler yaptıklarını kaydederek; "Görev süremizce 63.5 Milyon TL ile en büyük kaynağı alan üniversitelerden biri olduk. Üniversitemiz Aydın ili ile birlikte gelişim sürecinde 6 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 5 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ile yoluna devam etmektedir. Üniversitemizin bugünkü toplam öğrenci sayısı 26 bin 284'dür. 18. Akademik yılımız olan 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılında 4 bin 663 öğrenci mezun etmiştir. Üniversitemiz çalışmalarına bin 145 Akademik Personel ve 904 İdari Personel ile devam etmektedir. 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize 7 bin 735 öğrenci kesin kayıt hakkı kazanmıştır. 2010 yılı toplam bütçemiz ise 107 milyon 760 bin TL'dir. Adnan Menderes Üniversitesi Aydın sınırlarını kendi kampüsü olarak kabul etmektedir. Kurulduğu yıldan bu yana Aydın'ın kalkınması için ihtiyaç duyduğu her alanda araştırma ve projeleri ile halkla iç içe bir eğitim modeli sürdürmüştür. Aydın kampüsümüz, Nazilli, Söke, Çine, Kuşadası, Didim, Karacasu, Sultahhisar, Koçarlı, Kuyucak, Bozdoğan, Yenipazar, Atça'da yer alan okullarımız ile Aydın'ın eğitim kenti olduğunu kanıtlamaktadır. Aydın artık Adım projesi kapsamında Ege bölgesi üniversiteleri arasında adına yakışır bir konumdadır. Ulusal ve Uluslar arası tanıtımı sayesinde yıllar içinde artan öğrenci ve öğretim elemanı taleplerine de cevap vermektedir. Üniversitemiz Aydın'ın 88 yılında gelişmişlik göstergelerine katkısı, Aydın'ın geleceğini şekillendirecek nesiller yetiştirmesi ve projelere attığı imzalarla gurur duymaktadır" dedi.
YANLIŞ ANOS GÜLDÜRDÜ
Programda Rektör Boylu'nun ardından Vali Hüseyin Avni Coş'u sunucu bayanın Aydın'ın eski Valisi Mustafa Malay'ın ismiyle anons etmesi üzerine gülüşmeler yaşandı.
Yaşanların anların ardından kürsüye gelen Vali Coş, Vali Mustafa Malay'ın kendilerinden önce Aydın'a güzel hizmetleri olduğunu ifade ederek, "Sunucu arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Arif insanlara fazla tarif gerekmeyeceğini düşünüyorum. Üniversite yönetimini kutluyorum. ADÜ ilimizin en önemli kuruluşlarındandır. Üniversitemizin maddi manevi destek almasını sağlamak Aydınlıların görevi. Bende görev aldığım günden beri Üniversitemize yardımcı olmak için çalışıyorum. ADÜ, ülkemizde en seçkin üniversitelerinden biri olana kadar çabamız sürecek. Bugün temelini attığımız derslikler umarım en kısa sürede faaliyete geçer. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ek dersliklerin temeli Vali Coş, Rektör Boylu ve Belediye Başkan Yardımcısı Akanlı tarafından atıldı. Vali Coş; temel atma töreninin ardından ADÜ Merkez Yerleşkesi ve ADÜ Rektörlüğünde incelemelerde bulunarak Rektör Boylu'dan bilgiler aldı.