"Taşkent moda merkezi olacak"

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara Kerimova, Taşkent'in Orta Asya'nın moda merkezi olacağını söyledi.

Başkanı oldu

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara Kerimova, Taşkent'in Orta Asya'nın moda merkezi olacağını söyledi.

Başkanı olduğu 'Kültür ve Sanat Vakfı' tarafından düzenlenen 'Taşkent Sanat ve Moda Haftası' kapsamında kameraların karşısına geçen Kerimova, ülkesinde moda alanında ciddi potansiyel oluştuğunu dile getirdi.

Taşkent'in, sık sık, doğu ve batı moda kültürünün buluştuğu etkinliklere sahne olduğunu dile getiren Kerimova, "Moda alanında beş yıldır düzenli olarak yapmakta olduğumuz etkinliklerimiz, artık geleneksel hale gelmekte. Bu alana olan ilgi yıldan yıla artarken, moda kavramı ülkede daha konuşulur hale geldi. " dedi.

Her yıl düzenledikleri Taşkent Sanat ve Moda Haftası'nın artık doğunun ve batının moda kültürünün buluştuğu bir etkinlik haline geldiğine işaret eden Kerimova, "Taşkent sadece moda merkezi olmakla kalmıyor; kültürlerin buluştuğu bir kavşağa dönüşüyor. Daha önce Özbekistan'la sınırlı kalan moda çalışmalarımız artık Avrupa ve Amerika kıtalarında da kendini göstermekte." değerlendirmesini yaptı. Kerimova en son New York'ta düzenledikleri moda gösterilerinin, Özbekistan'ın moda alanındaki başarısının dışa açılmasının bir örneği olduğunu belirtti.

Taşkent'te devam eden moda haftasında podyumlarda yerli ve yavancı birçok moda ustasının çalışmaları sergileniyor.

Moda haftasına yerli modacıların yanı sıra İtalya, Almanya, İsviçre, ABD, İspanya, Rusya, Japonya ve İngiltere gibi bazı ülkelerden de bir çok sayıda moda ustası iştirak ediyor