Sungurlu'da Tarla Günü

Tarımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) kapsamında Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Kemallı köyünde hibrit domates, patlıcan, biber, damla sulama, maçlama sisteminden oluşan demonstrasyon alanında 'Tarla günü' yapıldı

Sungurlu'da Tarla Günü
Tarımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) kapsamında Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Kemallı köyünde hibrit domates, patlıcan, biber, damla sulama, maçlama sisteminden oluşan demonstrasyon alanında 'Tarla günü' yapıldı.
Tarla gününe Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, İl Tarım Müdürü Abdulbaki Şahin, İlçe Tarım Müdürü Cemal Şentürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Kadir Şahiner, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.
Kaymakam Hulusi Şahin, çiftçilerin buğday dışında alternatif ürünlere yönelmesi gerektiğini belirterek, "Çiftçilerimizin ellerinde bulunan cevheri mücevhere çevirmeyi bilmeliyiz. Bu milli bir görevdir. Sungurlu ekilen alternatif ürünler sayesinde tarımdan para kazanmaya başladı. Bu uygulamalar diğer çiftçilerimize örnek olmalı" dedi.
Proje hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi İlyas Özkan, demonstrasyon alanının 7 dekardan oluştuğunu belirterek, "Bunun 6,5 dönümü Herkül F1 ve Rekor F1 oluşan domates, 500 metrekarelik alan ise Lima F1 patlıcan, Seymen F1 biber, Orion F1 biberden oluşmaktadır. Uygulamada 7 dekar alandan toplam 31 bin 200 TL elde edilmiştir. 7 bin 300 TL masrafın çıkıldığında 23 bin 900 TL net kar elde edilmiştir" diye konuştu.
Alanda yapılan sulamalar hakkında da bilgi veren Özkan, Haziran ayından bugüne kadar demonstrasyon sahasında toplam 24 defa sulama yapıldığını, her sulamada 80 ton su kullanıldığını sözlerine ekledi.