Stk'lara Ücretsiz Ofis

Konak İzmirliler Derneği'nin açılışına katılan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, dünyada insanların çağdaş olarak nitelendirilmeleri için yedi sivil toplum örgütüne üye olmaları gerektiğini söyledi

Konak İzmirliler Derneği'nin açılışına katılan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, dünyada insanların çağdaş olarak nitelendirilmeleri için yedi sivil toplum örgütüne üye olmaları gerektiğini söyledi.
İzmir'de sivil toplum hareketlerini çok önemsediğini hatırlatan Başkan Tartan, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda sivil dayanışma grubunu oluşturmak için sürdürülen çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Tartan, "Çağdaş ülke olmanın temelinde sivil toplumla özdeşleşme ve dayanışma yatıyor. Dünyada insanları çağdaş insan olarak nitelemek için bir sınıflandırma yapmışlar. Yedi sivil toplum örgütüne üye ise o vatandaş çağdaş sayılıyor; dünyadaki standart budur. Biz ülke olarak bu standartın çok gerisindeyiz" dedi.
Ülkemizde sivil toplum adına yapılan hareketlerin fazla desteklenmediğine değinen Tartan, bu nedenle sivil dayanışma grubunu oluşturduklarını söyledi. Kemeraltı Çarşısı'ndaki merkezde nitelikleri belli, güçlü üye sayısına ulaşan sivil toplum örgütlerine ücretsiz ofis olanağı sağlayacaklarını duyuran Başkan Tartan,burada sivil toplum hareketlerinin geliştirileceğini bildirdi.
Karataş semtinde hizmete giren Konak İzmirliler Derneği'nin açılışına İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, AKP Konak İlçe Başkanı Latif Özkan, İzmir Kent Federasyon Başkanı Turgay Yokuş, Konak İzmirliler Derneği Başkanı Fikret Kaya ve üyeler katıldı. Açılışta Konak Belediyesi ikram aracı konuklara tavuklu pilav ve ayran dağıttı.