Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Civelek Iğdır'da

Iğdır'ın eğitim sorunları, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek'in katılımıyla masaya yatırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşa

Iğdır'ın eğitim sorunları, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek'in katılımıyla masaya yatırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek ve beraberindeki heyet, sabah saatlerinde Iğdır Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti. Heyet daha sona toplantı için Iğdır Polisevi'ne geçti. İldeki eğitimi araştırmadıklarını ve yapılan çalışmaları sahada inceleyeceklerini belirten Iğdır Valisi Amir Çiçek, "Bu toplantıda 'Iğdır'da eğitimi daha etkin daha verimli nasıl yapabiliriz' üzerine çalışacağız. 2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitimsiz okulsuz belli bir şeyler kalmamalı. Her kesim her yerde eğitimin gelişmesi için katkıda bulunmalı. İlköğrenimini tamamlamış kız çocuklarımızın eğitime kazandırılması ve sayısının artmasını sağlanması, ilimizde öğretmen ihtiyacı hangi branşta, nerede ve nasıl karşılanmalı, eğitimde ki fiziki yapılar ve barınma konusunda geniş katılımlı bir toplantı düzenledik. İnanıyorum ki bu toplantı ilimizdeki eğitimi daha etkin hale getirmek için verimli olacak." dedi.

Amaçlarının eğitimin kalitesini arttırmak olduğu belirten Müsteşar Esengül Civelek ise, "Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın en önemli unsuru eğitimdir. İlköğretimde olduğu gibi orta öğretimde de kızların eğitim öğretime devam etmesini sağlamalıyız. Bu nedenle bakanlığımızın görev alanı ile ilgili mevcut durumu, ihtiyaçları yerinde tespit etmek, varsa sorunlara yönelik çözüm önerilerini ve eğitimi genel hatları ile değerlendirmek için buradayız. Verimli bir toplantı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Iğdır Polisevi'ndeki toplantıya Milli Eğitim Müsteşarı Esengül Civelek'in yanı sıra, Vali Amir Çiçek, Iğdır AK Parti Milletvekili Ali Güner, Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz, İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç, ilçe kaymakamları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri katıldı. Müsteşar Civelek ve beraberindekiler, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere ilçelere gidecek.